Dunakanyarban kirándulnál? Október végéig még lehet utazni ezzel a napijeggyel

MTI   
  Megosztom
Dunakanyarban kirándulnál? Október végéig még lehet utazni ezzel a napijeggyel

A Dunakanyar napijeggyel mindössze egy napijegy megvásárlásával továbbra is korlátlanul utazhatnak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz és MAHART járatokon. Október 31-éig nemcsak a Dunakanyar napijegy, hanem a MAHART napijegyek is megvásárolhatók a vasúti jegypénztárakban és a MÁV applikációban.

A közúti és kötöttpályás közösségi közlekedés összehangolásának egyik célja, hogy az utasok egyetlen bérlet megváltásával, olcsóbban és egyszerűbben közlekedhessenek indulási- és célállomásuk között. A MÁV-Volán-csoport és a MAHART PassNAVE együttműködik a fenntartható környezet és a környezettudatos közlekedés népszerűsítése érdekében.

A Dunakanyar napijegy könnyű és egyszerű feltételeket biztosít az utazóknak. Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít

  • a MÁV-START Budapest─Esztergom (2-es),
  • Budapest─Vác ─Nagymaros-Visegrád─Szob (70-es),
  • Budapest─Veresegyház─Vácrátót─Vác (71-es),
  • Vác─Diósjenő─Drégelypalánk─Balassagyarmat (75-ös),
  • Keleti pályaudvar–Rákos (80a) vonalszakaszain
  • és az S76-os járatokon Rákos–Újpalota–Angyalföld között;
  • a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503–8512 vonalszám tartományba eső helyközi menetrend szerinti járatain;
  • a MÁV-HÉV H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán;
  • valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán: a Vác–Visegrád, Esztergom–Zebegény, Szentendre–Visegrád, Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös viszonylatok egyikén.

A Dunakanyar napijegy október 31-éig, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg. A felnőtt napijegy 1999 forintért, a 26 éven aluliaknak szóló jegy pedig 1499 forintért vásárolható meg a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV applikációban.

A MÁV-START a MAHART-tal kötött megállapodás alapján értékesíti a hajótársaság egyes járataira szóló fix áras MAHART napijegyet és regisztrációs jegyet. Ennek köszönhetően elérhetőek a MÁV-START személypénztáraiban a Dunakanyar körjáratokra, valamint a Szentendre-Visegrád, a Zebegény–Esztergom és a Vác–Visegrád vonalakra szóló napijegyek. Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár- és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. A napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít.

A MÁV-Volán-csoport az összehangolt, hatékony forgalomirányítás, utastájékoztatás, jegyértékesítési rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul. Ehhez tökéletesen kapcsolódik a Dunakanyar napijeggyel létrejött szolgáltatás-fejlesztés, aminek köszönhetően vonzóbbak és versenyképesebbek lehetnek az utasok számára a közösségi közlekedési eszközök. A vasúttársaság nemcsak a jegyértékesítési felületeket biztosítja, hanem a kirándulók igényeihez igazodik a hétvégi menetrend is a Nyugati pályaudvar és Szob között, valamint a hétvégi turistaszezonban a Szobig közlekedő vonatok mindegyikét modern és részben akadálymentes, emeletes KISS vagy alacsonypadlós FLIRT motorvonatokból állítják ki.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

máv-csoport

dunakanyar

utazás

utazás belföldön

kirándulás