Álomesküvők helyszíne: minden, amit az Alcsúti Arborétumról tudni lehet

HelloVidék   
  Megosztom
Álomesküvők helyszíne: minden, amit az Alcsúti Arborétumról tudni lehet

Az Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Terület majdnem 40 hektár terjedelmű, a Vértes hegység lábánál elterülő természetvédelmi terület. Az ország legértékesebb élőfa-gyűjteményeinek egyikeként tartják számon. Az arborétum magját József nádor egykori kastélyának parkja képezi. A park Alcsútdobozhoz közeli bejáratát 2010 körül áthelyezték egy kilométerrel távolabbra. Legújabban felkapott esküvőhelyszín az arborétum - a napokban is sokat cikkezett róla a sajtó - október elsejétől újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

Az Alcsútdobozi Arborétum a fővárostól mindössze 40 kilométerre, Székesfehérvár és Tata között, a mesés Csaplári-erdőben helyezkedik el, könnyedén megközelíthető a 811-es főútról letérve. Az Alcsútdobozi Kalandpark és a Puskás Ferenc Sport Hotel mellett található, így számtalan kikapcsolódási lehetőséget biztosít az aktív pihenésre vágyók számára, és a természet szerelmeseinek is.

Az Alcsúti Arborétumban áll hazánk egyik legértékesebb élőfa-gyűjteménye. József nádor családi birodalomnak szánta ezt a parkot, minden családi eseménynek, kedves családtagjainak valamilyen emléket állított. Ezért minden ünnepi alkalommal fát ültetett, és a park egyes részeit a neki kedves emberekről nevezte el. A nyírfaliget neve a nővéréről, a belga királynőről kapta a Mária-Henrietta berek elnevezést. A Hermina sziget, melyhez a Hermina-híd vezet, a másik nővére nevét viseli.

Felkapott esküvőhelyszín

A hangulatos, meghitt környezetben fekvő kápolna kiváló helyszín templomi esküvők lebonyolítására. A kápolna melletti rét alkalmas polgári esküvők, állófogadások megtartására. A házasságkötés helyszínének ajánljuk az arborétum közvetlen szomszédságában lévő Puskás Akadémia Sport Hotelt és festői környezetét. Igény szerint polgári szertartását lebonyolíthatja a felejthetetlen élményt nyújtó csónakázótó hangulatos kis szigetén, melyet az erdő szépsége és megnyugtató csendje vesz körül.

- olvasható az arborétum honlapján.

Esküvői szertartást követően lehetőség van a hotelben különféle típusú lakodalom megtartására, a 120 fő befogadására alkalmas fedett teraszon, 50 fős belső étteremben, a konferenciateremben, és a kerthelyiségben.

Az arborétum története

Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja, 1820-as telepítése József nádor nevéhez fűződik. Ő volt az ország nádora, az első Habsburg, aki Magyarországon letelepedve birtokot szerzett, az ő leszármazottjait nevezzük a Habsburgok magyar ágának.

Az Alcsúti Arborétum nevezetességei:

  • Habsburg kastély maradványai
  • Kastélykápolna
  • Pálmaházi romok
  • Kutatóház
  • Babaház
  • Medveház
  • Gloriette
  • Grotta
  • Oroszlános kút
  • Koronás-híd
  • Óriás platán
  • Óriás tuja

Az arborétum ősszel

Az arborétum ősszel is csodaszép, tarka őszi színekben pompázik a park. A fák meghozzák termésüket, melyek megcsodálhatók egy kellemes séta során. Kirándulás közben csemegézhetünk a török mogyorófa terméséből, melyet már a mókus is elkezd gyűjtögetni télire. Az őszi természet képes elkápráztatni a látogatóit, mert a fák színes lombozatban tündökölnek, és a friss levegő bejárja az egész tájat.

Október elején beköszönt a vénasszonyok nyara, mely kellemessé varázsolja az ősz hangulatát. Kiváló alkalom szép napos időben egy kiadós sétát tenni az arborétumban. A hűvös éjszakák, a meleg nappalok csodaszéppé varázsolják a természetet, a fák és növények levelei piros színt öltenek, így a park is új arculatát mutatja meg.

Nyitvatartás

Az egészségügyi szempontok alapján az előírások, szabályok betartása a pénztárnál és a mosdóknál kötelező.

március 4- szeptember 30.: minden nap 10:00-18:00

október 1- február 28.: csütörtöktől vasárnapig 10:00-16:00 (hétfő, kedd, szerda zárva)

2021. szeptember 27-től október 1-ig az Alcsúti Arborétum zárva tart.

Esküvői és alkalmi fotózás

  • Látogatási időben 3 fő részére: 12.500 Ft/óra
  • Látogatási időben Alcsúti lakosok számára: 10.400 Ft/óra
  • Látogatási időn kívül: 21.000 Ft/óra

Az esküvői fotózás adómentes, előzetes bejelentkezéshez kötött.

Filmforgatáshoz helyszín bérbeadása

Filmforgatás helyszínbérlés: 470.000 Ft/forgatási nap

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

alcsúti arborétum

esküvő

fák

növények

látogatók

természetvédelmi terület

alcsút