Megelégelték a dugókat: ebben a vidéki városban 280 forint lesz a havi buszbérlet

HelloVidék   
  Megosztom
Megelégelték a dugókat: ebben a vidéki városban 280 forint lesz a havi buszbérlet

A cél, hogy minél több diák válassza a tömegközlekedést, ezért döntöttek úgy, hogy egy vonaljegy áráért adnak egy havi bérletet.

2022-ben havi 280 forintba fog kerülni a buszbérlet a fehérvári fiatalok számára - közölte Facebook-oldalán Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András.

Egyelőre egy éven keresztül fogják ezt fenntartani, mert szeretnék látni, hogy mennyivel többen fogják használni a buszhálózatot akkor, ha ennyire kedvezményes a bérlet. Amennyiben tapasztalható lesz érdemi emelkedés az értékesített bérletek számában és az utasforgalomban, akkor 2023-tól is fenn fogják tartani ezt a kedvezményes árat.

Mindezt három okból vezetik be: Első, hogy szeretnék, ha a szülők tehermentesítve lennének, kisebb részben anyagi szempontból, nagyobb részben az „anya-apataxik” rutinját szeretnék lehetőség szerint kiváltani. A tanítási időszak reggelein és délutánjain érzékelhető városi torlódásokat jelentős részben az okozza, hogy sok szülő fuvarozza gyermekeit a város legkülönbözőbb pontjaira. Ha csökkentik ezeknek a fuvaroknak a számát, akkor csökkennek majd a dugók is.

Emellett ez értelemszerűen környezetvédelmi intézkedés is, hiszen a közösségi közlekedés arányosan jóval kevésbé terheli a környezetet, mint az egyéni autós közlekedés.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tömegközlekedés

bérlet

környezetvédelem

dugó