Ez aztán a jó hír: mostantól biztonságosan közlekedhetünk itt kerékpárral is

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ez aztán a jó hír: mostantól biztonságosan közlekedhetünk itt kerékpárral is

Elkészült a kisbéri ipari parkba vezető kerékpárút, mely a 81-es főút forgalmas szakasza mellett jelent biztonságos közlekedési lehetőséget - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Sinkovicz Zoltán elmondta, hogy a két és fél kilométer hosszú útvonal kialakítására közel 400 millió forintot fordítottak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával.

A belterületi szakaszon a főúttól elválasztott utakat építettek, a külterületen pedig egyoldali, kétirányú kerékpárutat alakítottak ki.

A vonalvezetés csatlakozik Kisbér meglévő és későbbre tervezett kerékpárút-hálózatához és megteremti az útvonal folytatásának lehetőségét a szomszédos Etére

- ismertette a polgármester.

Komárom-Esztergom megyében az elmúlt években Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében csaknem ötven kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés zajlik. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kerékpárút

kisbér

81-es főút

településfejlesztési operatív program