Ilyen korcsolyapályán még nem siklottál adventkor: fénybe borul az egész város

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ilyen korcsolyapályán még nem siklottál adventkor: fénybe borul az egész város

A városháza közleménye szerint Papp László polgármester jelezte, hogy több mint 200 ezer fényforrás fogja díszíteni a belvárost és a város több pontját. Debrecen karácsonyfáján - amelyet Szabó István felsőjózsai lakos ajándékaként pénteken állítanak fel a Nagytemplom előtt -, több mint 16 ezer égő lesz, és ezúttal a Kossuth tér mellett a Dósa nádor tér is részese lesz az adventi időszaknak.

Kirakodóvásár várja a közönséget november 26-tól a korábbinál nagyobb területen: a Kossuth téren, a Dósa nádor téren, a Csapó utcában és a Rózsa utcában is feldíszített faházak fognak állni. Újdonság lesz idén az adventi kuckó, amelynek programsorozatában CSAK Design vásár, népi kézművesvásár, a gyerekek számára Mikulás-várás szerepel majd. A kuckó ad majd helyet a helyi karitatív testület Add tovább! adománygyűjtő akciójának is, ahol december 23-ig várják majd az adományokat

- ismertette a polgármester.

A jégpálya 2022 január végéig működik majd, miközben a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén az elmúlt években megszokott módon most is üzemelni fog a korcsolyapálya.

A rendezvénytartás jelenlegi szabályait betartva advent vasárnapjain a gyertyagyújtások nem a megszokott, Kossuth téri helyszínen lesznek, hanem a kirakodóvásár helyszínétől elválasztva, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, ahová védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

Mészáros Réka, a Főnix rendezvényszervező ügyvezetője közölte: a kulturális programok között idén is megtartják a debreceni helyőrségi zenekar Adventissimo című koncertjét és a Valcer Táncstúdió Karácsonyi valceremónia című produkcióját. A debreceni óvodák december 3-án a Dósa nádor téren összesen 24 kis karácsonyfát díszítenek fel, amelyeket egy-egy óvoda "fogadott örökbe". A gyerekek december 5-én a Kölcsey Központban a lappföldi Mikulással, Joulupukkival találkozhatnak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

advent

debrecen

korcsolyapálya

adventi vásár