Ilyen korcsolyapályán még nem siklottál adventkor: fénybe borul az egész város

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ilyen korcsolyapályán még nem siklottál adventkor: fénybe borul az egész város

A városháza közleménye szerint Papp László polgármester jelezte, hogy több mint 200 ezer fényforrás fogja díszíteni a belvárost és a város több pontját. Debrecen karácsonyfáján - amelyet Szabó István felsőjózsai lakos ajándékaként pénteken állítanak fel a Nagytemplom előtt -, több mint 16 ezer égő lesz, és ezúttal a Kossuth tér mellett a Dósa nádor tér is részese lesz az adventi időszaknak.

Kirakodóvásár várja a közönséget november 26-tól a korábbinál nagyobb területen: a Kossuth téren, a Dósa nádor téren, a Csapó utcában és a Rózsa utcában is feldíszített faházak fognak állni. Újdonság lesz idén az adventi kuckó, amelynek programsorozatában CSAK Design vásár, népi kézművesvásár, a gyerekek számára Mikulás-várás szerepel majd. A kuckó ad majd helyet a helyi karitatív testület Add tovább! adománygyűjtő akciójának is, ahol december 23-ig várják majd az adományokat

- ismertette a polgármester.

A jégpálya 2022 január végéig működik majd, miközben a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén az elmúlt években megszokott módon most is üzemelni fog a korcsolyapálya.

A rendezvénytartás jelenlegi szabályait betartva advent vasárnapjain a gyertyagyújtások nem a megszokott, Kossuth téri helyszínen lesznek, hanem a kirakodóvásár helyszínétől elválasztva, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, ahová védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

Mészáros Réka, a Főnix rendezvényszervező ügyvezetője közölte: a kulturális programok között idén is megtartják a debreceni helyőrségi zenekar Adventissimo című koncertjét és a Valcer Táncstúdió Karácsonyi valceremónia című produkcióját. A debreceni óvodák december 3-án a Dósa nádor téren összesen 24 kis karácsonyfát díszítenek fel, amelyeket egy-egy óvoda "fogadott örökbe". A gyerekek december 5-én a Kölcsey Központban a lappföldi Mikulással, Joulupukkival találkozhatnak.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

advent

debrecen

korcsolyapálya

adventi vásár