Vastag hótakaró borítja a tájat: téli meseországgá változott a Kékestető

HelloVidék   
  Megosztom
Vastag hótakaró borítja a tájat: téli meseországgá változott a Kékestető

A beszámolók szerint a kitartó havazásnak és a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően vastag hótakaró fedte be hazánk legmagasabb pontját.

Ahogy arról az Időkép beszámolt, lassanként kelet felé távozik a csapadékzóna, a kora reggeli órákban még keleten fordult elő több helyen kisebb eső, északkeleten havas eső is.

A várakozásoknak megfelelően az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazásba váltott az eső, a legtöbb hó Kékestetőn esett, ahol 15 centire hízott a hótakaró.

Havazott a Bükkben is, Bánkúton is tekintélyes mennyiségű hó gyűlt össze. Mint írták, a hegycsúcsokon jelenleg kevéssel -1 fok alatt alakul a hőmérséklet, napközben sem lesz sokkal melegebb, így a hó nagy része megmarad. Hogy milyen most a havas táj? A portál webkameráinak felvételein meg is nézhetjük.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kékestető

mátra

havazás

hóesés

fagypont

fagy