Ingyenesen utazhatnak a gyerekek a téli szünetben: ezt kell kiváltani hozzá

HelloVidék   
  Megosztom
Ingyenesen utazhatnak a gyerekek a téli szünetben: ezt kell kiváltani hozzá

Idén először már nem csak a nyári és őszi iskolai szünetben, hanem a karácsonyi időszakban is térítésmentes utazást biztosít a sárga Kajla útlevél.

A téli szünetben, december 22. és január 2. között, minden gyermek, aki bemutatja a sárga Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla jeggyel korlátlan számban utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain – közölte a MÁV.

A Kajla egyedülálló lehetőség a családok számára most a téli szünetben is, akár egynapos akár egész hétvégés kirándulásokhoz. A program népszerűsége már három éve töretlen, és a belföldi turizmus fellendülésének köszönhetően egyre többen veszik igénybe az utazási kedvezményt, ennek köszönhetően pedig egyre több kisiskolás fedezi fel Magyarország természeti értékeit, épített örökségeit

– nyilatkozta a Világgazdaságnak Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla útlevéllel igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel. Az ország szinte minden régiója népszerű volt, a diákok szívesen látogatták az ország nagyvárosait, valamint népszerű úti célok között volt Szentendre, Esztergom, a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környéke.

Az őszi szünetben is több mint 13500 Kajla jegyet váltottak a MÁV-Volán-csoport járataira. Ebben az időszakban a legnépszerűbb buszos úticél Siófok, Pécs, Eger, Szentendre és Esztergom volt, vonattal pedig a váci, a szegedi, a miskolci és a győri vonalon utaztak a legtöbben. A Balaton körüli utazások megkönnyítése érdekében az őszi szünetben is elérhető volt a KAJLA programban részvevő gyermek részére a díjmentes KajlaBalaton24 napijegy, ebből több mint 11 ezret váltottak meg október végén. A programhoz kapcsolódóan a MÁV-START 2019-ben felmatricázott egy Traxx mozdonyt Kajla kutyával, ami ebben az évben több mint 200 ezer kilométert tett meg az ország főbb villamosított vasútvonalain, illetve nemzetközi forgalomban Bécstől Bukarestig.

- írta a Világgazdaság.

Fontos!

Az előre megváltott Kajla jeggyel együtt a vonaton vagy a buszon be kell mutatni a gyermek Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány). Erről részletesen itt tájékozódhatsz!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

kajla kampány

ingyenes utazás