Figyelem, ezt jó tudni, ha autózol: új megyei matrica érkezik holnaptól

MTI   
  Megosztom
Figyelem, ezt jó tudni, ha autózol: új megyei matrica érkezik holnaptól

Az idén átadott és a díjköteles hálózatba vont útszakaszok új, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei autópálya matrica bevezetését eredményezik január 1-jétől - tájékoztat az www.e-autopalyamatrica.hu portál.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter 62/2021. (XII. 22.) ITM rendelete módosította a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletet.

2022. január 1-jével díjkötelessé válik az e-matricás rendszerben többek között az M30-as autópálya Miskolc-észak és Tornyosnémeti közötti szakasza (érdemes tudni, hogy az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza továbbra is díjmentes marad), az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza, illetve az M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak közötti szakasza.

A Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya vonatkozásában a 48-as km-nél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es km-nél lévő M1-M19 csomópont között lesz érvényes.

Ezeken kívül díjkötelessé válik az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, ami egyúttal azt is jelenti, hogy bevezetésre kerül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei autópálya matrica. A lépéssel jövőre immár 17 - Nógrád és Békés megye kivételével - megye rendelkezik fizetős útszakasszal.

Az éves megyei matrica az egyik legnépszerűbb matricatípus, területi hatálya a megye közigazgatási határán túl a megyét követő első csomópontig érvényes.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

automatrica

autópálya