Itt mulat a magyar szilveszterkor: ezek a vidéki városok lettek idén a favorit úticélok

HelloVidék   
  Megosztom
Itt mulat a magyar szilveszterkor: ezek a vidéki városok lettek idén a favorit úticélok

Kiderült, hogy a járvány előtti, 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások. Mutatjuk a top 10 belföldi úti célt - a foglalási darabszámok eloszlása szerint - 2021 szilveszterén! Lesznek meglepetések!

Szilveszterkor is utazunk: Budapest, Eger és Gyula a legnépszerűbb úti célok. Mellettük még Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok, Pécs, Hévíz, Sárvár és Győr szálláshelyeit kapkodták el legnagyobb számban országos bontásban.

A Szallas.hu magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya

– mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. – Ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások.”

A térségben Eger, Miskolctapolca, Egerszalók, Miskolc és Szilvásvárad fogadja a legtöbb szilveszterezőt. Régiós szinten a szabad szálláshelyek száma december 30-án már csak alig 2 százalék.

Így mulat a magyar szilveszterkor

A Szállás.hu adatai szerint az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy főnek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben 2 éjszakás pihenést választanak (42%), 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól. A legdrágább szilveszteri foglalás közel 850 ezer forint értékű, egy 15 fős társaság tudhatja magáénak, akik 4 éjszakát fognak eltölteni egy győri hotelben.

Szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk egyéb szállástípusban koccint majd az új év alkalmából. Hotel kategóriában idén is a 4 csillagos szállodák a legnépszerűbbek (46%), míg szorosan követik őket a 3 csillagos hotelek (43%).

Nem maradnak sztárfellépő nélkül azok, akik üdüléssel köszöntik az új esztendőt. Oszvald Marika, Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy is gondoskodnak majd a fokozott hangulatról. De lesznek táncbemutatók, gálavacsora és tűzijáték is.

A top 10 belföldi úti cél a foglalási darabszámok eloszlása szerint 2021 szilveszterén:

 1. Budapest
 2. Eger
 3. Gyula
 4. Szeged
 5. Hajdúszoboszló
 6. Siófok
 7. Pécs
 8. Hévíz
 9. Sárvár
 10. Győr

Foglalások eloszlása szállástípusok szerint 2021 szilveszterén:

 • apartman: 31%
 • hotel: 26%
 • vendégház: 23%
 • panzió: 16%
 • egyéb: 4%

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

utazás

szilveszter