Itt mulat a magyar szilveszterkor: ezek a vidéki városok lettek idén a favorit úticélok

HelloVidék   
  Megosztom
Itt mulat a magyar szilveszterkor: ezek a vidéki városok lettek idén a favorit úticélok

Kiderült, hogy a járvány előtti, 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások. Mutatjuk a top 10 belföldi úti célt - a foglalási darabszámok eloszlása szerint - 2021 szilveszterén! Lesznek meglepetések!

Szilveszterkor is utazunk: Budapest, Eger és Gyula a legnépszerűbb úti célok. Mellettük még Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok, Pécs, Hévíz, Sárvár és Győr szálláshelyeit kapkodták el legnagyobb számban országos bontásban.

A Szallas.hu magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya

– mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. – Ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások.”

A térségben Eger, Miskolctapolca, Egerszalók, Miskolc és Szilvásvárad fogadja a legtöbb szilveszterezőt. Régiós szinten a szabad szálláshelyek száma december 30-án már csak alig 2 százalék.

Így mulat a magyar szilveszterkor

A Szállás.hu adatai szerint az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy főnek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben 2 éjszakás pihenést választanak (42%), 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól. A legdrágább szilveszteri foglalás közel 850 ezer forint értékű, egy 15 fős társaság tudhatja magáénak, akik 4 éjszakát fognak eltölteni egy győri hotelben.

Szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk egyéb szállástípusban koccint majd az új év alkalmából. Hotel kategóriában idén is a 4 csillagos szállodák a legnépszerűbbek (46%), míg szorosan követik őket a 3 csillagos hotelek (43%).

Nem maradnak sztárfellépő nélkül azok, akik üdüléssel köszöntik az új esztendőt. Oszvald Marika, Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy is gondoskodnak majd a fokozott hangulatról. De lesznek táncbemutatók, gálavacsora és tűzijáték is.

A top 10 belföldi úti cél a foglalási darabszámok eloszlása szerint 2021 szilveszterén:

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Gyula
  4. Szeged
  5. Hajdúszoboszló
  6. Siófok
  7. Pécs
  8. Hévíz
  9. Sárvár
  10. Győr

Foglalások eloszlása szállástípusok szerint 2021 szilveszterén:

  • apartman: 31%
  • hotel: 26%
  • vendégház: 23%
  • panzió: 16%
  • egyéb: 4%

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

utazás

szilveszter