Több órát is várakozhatunk a határátkelőhelyeken: mutatjuk, mire számíthatnak az autósok

MTI   
  Megosztom
Több órát is várakozhatunk a határátkelőhelyeken: mutatjuk, mire számíthatnak az autósok

Az ünnepekről visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán szombaton délelőtt - közölte a rendőrség a honlapján.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Amit jelenleg érdemes tudni:

  • A személygépkocsival Szerbia felől érkezőknek három, az autóbusszal utazóknak két órát kell várakozniuk a röszkei autópálya-átkelőnél.
  • Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol kétórás várakozásra számíthatnak a személygépkocsival Magyarországra tartók.
  • Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a röszkei közúti átkelőt, amely szombaton és vasárnap csak belépésre használható, valamint a tiszaszigeti és a kübekházi határátkelőhelyet. Az átkelők 7-től 19 óráig fogadják az utasokat.
  • A Romániából személygépkocsival érkezőknek kettő, az autóbusszal utazóknak egy órát kell várakozniuk a csanádpalotai autópálya-átkelőnél.
  • Szintén kétórás a várakozás a személyforgalomban a nagylaki közúti határátkelőhelyen. Ezen a határszakaszon Kiszombor felé lehet kerülni, a közúti határátkelőhely 24 órában üzemel.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

torlódás

határátkelő

határátkelőhely

vendégmunkások

vendégmunkás