Őrületes mentőakció volt a Balatonnál: elsüllyedt vitorlást mentettek ki

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes mentőakció volt a Balatonnál: elsüllyedt vitorlást mentettek ki

Alsóörs partjainál elsüllyedt hajó szennyezte a tavat, ezért kellett minél hamarabb kiemelni. Tulajdonosának nem volt pénze erre, ezért a vitorlázó közösség dobta össze rá a pénzt, ami több százezer forint volt.

Alsóörs partjainál egy elsüllyedt vitorlás kiemelésének kellett nekiállni a vízimentőknek, ami hónapok óta a tó iszapos fenekén feküdt – számolt be róla az RTL Klub Fókusz című magazinműsora. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vezetője a riportban elmondja, egyfelől a hideg víz, másfelől a felkavarodott iszap miatti alacsony látótávolság akadályozta a mentésben segédkező búvárok munkáját.

Mint kiderült, az elsüllyedt hajó kiemelése nem sikerült egyszerűen, a hajótestet a hónapok alatt szépen belepte az iszap, a búvároknak ásni is kellett a tófenéken. Többórás küzdelem után sikerült csak a búvároknak kiszabadítani aztán a hajótestet, majd rászerelni a ballonokat, amik levegővel feltöltve a felszínre emelték az elsüllyedt hajót. Abból kiszivattyúzták a vizet, majd partra vitték.

A Fókusz riportja szerint az elsüllyedt hajó szennyezte a tavat, ezért kellett minél hamarabb kivenni. Tulajdonosának nem volt pénze erre, ezért a vitorlázó közösség dobta össze rá a pénzt, ami több százezer forint volt. A riportban elhangzott, mintegy 8000 hajó van jelenleg a Balatonon, ami nem számít zsúfoltságnak, csak a kikötői kapacitás kevés, ezért parkoltatják sokan hajójukat a nyílt vízen, bóján.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

elsüllyedt hajó

kiemelés

mentés

mentőakció