Őrületes mentőakció volt a Balatonnál: elsüllyedt vitorlást mentettek ki

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes mentőakció volt a Balatonnál: elsüllyedt vitorlást mentettek ki

Alsóörs partjainál elsüllyedt hajó szennyezte a tavat, ezért kellett minél hamarabb kiemelni. Tulajdonosának nem volt pénze erre, ezért a vitorlázó közösség dobta össze rá a pénzt, ami több százezer forint volt.

Alsóörs partjainál egy elsüllyedt vitorlás kiemelésének kellett nekiállni a vízimentőknek, ami hónapok óta a tó iszapos fenekén feküdt – számolt be róla az RTL Klub Fókusz című magazinműsora. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vezetője a riportban elmondja, egyfelől a hideg víz, másfelől a felkavarodott iszap miatti alacsony látótávolság akadályozta a mentésben segédkező búvárok munkáját.

Mint kiderült, az elsüllyedt hajó kiemelése nem sikerült egyszerűen, a hajótestet a hónapok alatt szépen belepte az iszap, a búvároknak ásni is kellett a tófenéken. Többórás küzdelem után sikerült csak a búvároknak kiszabadítani aztán a hajótestet, majd rászerelni a ballonokat, amik levegővel feltöltve a felszínre emelték az elsüllyedt hajót. Abból kiszivattyúzták a vizet, majd partra vitték.

A Fókusz riportja szerint az elsüllyedt hajó szennyezte a tavat, ezért kellett minél hamarabb kivenni. Tulajdonosának nem volt pénze erre, ezért a vitorlázó közösség dobta össze rá a pénzt, ami több százezer forint volt. A riportban elhangzott, mintegy 8000 hajó van jelenleg a Balatonon, ami nem számít zsúfoltságnak, csak a kikötői kapacitás kevés, ezért parkoltatják sokan hajójukat a nyílt vízen, bóján.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

elsüllyedt hajó

kiemelés

mentés

mentőakció