Nem jó hír a benzinkutakról: hiába a hatósági árak, így is lesz drágulás

HelloVidék   
  Megosztom
Nem jó hír a benzinkutakról: hiába a hatósági árak, így is lesz drágulás

Legkésőbb szerdától már azok a kutak is 480 forintért fognak üzemanyagot eladni, amelyek most még néhány forinttal a hatósági árak alatt vannak.

Kilőtt a Brent típusú olaj hordónkénti ára az előző héten, a hét eleji 81 dollárhoz képest 86 dollár fölé emelkedett, ami 6 százalékos emelkedést jelent 7 nap alatt – közölte a Holtankoljak.hu egy Facebook-bejegyzésben. Bár az olaj iránti kereslet kezd helyreállni a járványhelyzet okozta stop után, ennek ellenére most növekedést vár – ez emelni fogja az árakat a napokban.

A portál szerint azonban a forint nem várt erősödést mutatott a dollárral szemben, egészen 312 forint ment vissza az árfolyam. Ez némileg tompíthatja a hazai üzemanyagárak emelkedését a következő héten, bár a változás csak a beszerzési árakat fogja érinteni, maximum szerdától már azok a kutak is 480 forintért fognak üzemanyagot eladni, akik most még néhány forinttal alatt vannak a hatósági árnak.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinár

infláció

tankolás

benzin