Háborognak a vidéki nagyvárosban: megszűnt az ingyenes parkolás a plazánál

HelloVidék   
  Megosztom
Háborognak a vidéki nagyvárosban: megszűnt az ingyenes parkolás a plazánál

Január közepétől megszűnt az ingyenes parkolás a Győr Plazánál, ami rendkívül nehezen érinti a bevásárlóközpont közelében élőket. Vannak esetek azonban, amikor a plázánál mégsem kell parkolójegyet váltani, de ez nem könnyíti meg a helyiek parkolási gondjait...

Január közepétől megszűnt az ingyenes parkolás a Győr Plazánál, ami rendkívül nehezen érinti a bevásárlóközpont közelében élőket, hiszen mindenki megszokta, hogy itt bármikor megállhat, ha a városban ügyeket akar intézni - írta a Kisalföld.

Vannak esetek azonban, amikor mégsem kell parkolójegyet váltani. Kivétel három esetben lehetséges a bevásárlóközpontnál:

  • mozijeggyel három,
  • fitneszterem- belépővel négy,
  • míg a kaszinó vendégei számára öt óra ingyenparkolás jár.

A bevásárlóközpont parkolójában az első két óráért 300 forintot kell fizetni az autósoknak, utána pedig minden megkezdett óráért 300 forintot számláznak.

Nehéz helyzetben a közelben lakók

Az biztos, hogy a pláza környékén élőket nehezen érinti a változás. Ugyanis - írta a lap- a Tihanyi út 68. szám alatt, közvetlenül a pláza szomszédságában a szabad helyek mindennap gyorsan elkelnek. A szűk utcában a győri önkormányzat 51 csapadékelvezetős parkolót alakított ki térkövekből 2016-ban. A több mint 60 millió forintos beruházás enyhített az akkori parkolási káoszon; korábban gödrökkel teli, rossz minőségű „placcon” szlalomoztak a lakók itt. Csakhogy a megújult közparkolót hamar felfedezték a plázába igyekvők is.

A pláza üzemeltetője, az Indotek Group a korábbi üresjáratok számlájára írja a rendszer átszabását.

Azért léptünk, mert tavaly a parkolójegyek 90 százalékáért nem fizetett senki. Megjegyzem, az első 15 perc alatti türelmi idő érvényben maradt. Ez általános gyakorlat a fizetős parkolók esetében, ha valaki nem találna szabad helyet és így nem tudja igénybe venni a szolgáltatást. Figyelemmel kísérjük a visszajelzéseket, monitorozzuk az új rendszert

– közölte Pintyőke Marcell, az Indotek Group kommunikációs vezetője, aki hozzátette, hogy szükség esetén, a tapasztalatok tükrében korrigálhatják a parkolási rendet a jövőben.

Ingyenes helyek nyomában

A Kisalföld munkatársai a helyszínen azt tapasztalták, hogy a plázába érkezők többsége most is keresi az ingyenes parkolást. Erre a legjobb lehetőséget a közeli Petz parkolóház építésekor kialakított „ideiglenes” parkoló kínálja. Az ideglenes szót nem véletlenül tettük idézőjelbe; a 222 helyet számláló murvás területet nem szüntették meg azután sem, hogy a Petz-kórház melletti óriásgarázs megnyitotta kapuit 2020 júniusában. Az egykori Vadász-laktanya területén lévő parkoló tehát jelenleg is rendelkezésre áll. Innen körülbelül 150–200 méteres aszfaltos út vezet a bevásárlóközponthoz. Akik ide tartanak, s nem akarnak jegyre költeni, élnek ezzel az opcióval.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisalföld

győr

parkoló

parkolás