Fontos projekt zárult le: felújították Fejér megye egyik legforgalmasabb útszakaszát

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos projekt zárult le: felújították Fejér megye egyik legforgalmasabb útszakaszát

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Kiemelt Társadalmi Igények Program keretében felújították a 8126. jelű Söréd−Csákvár−Bicske összekötő út Csákvár−Felcsút szakaszát 11,7 kilométer hosszan a 19+652 – 31+355 kilométerszelvények között

Ahogy arról a Magyar Építők írja, az útvonal Fejér megye egyik legforgalmasabb szakasza, mely 1978-ban készült el, és azóta a burkolatát nem újították fel. A nettó 1,3 milliárd forint értékű munkát a Duna Aszfalt Zrt. végezte el. A kivitelezés 2021. augusztus végén kezdődött, a műszaki átadás-átvétel 2022. január közepén történt meg.

A beruházás keretében

  • a két település között fekvő Vértesboglár Csákvár felőli végén forgalomcsillapító sziget létesült;
  • Bodmér külterületén a meglévő autóbusz megállóhelyek átépültek;
  • a két öböl között új gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki;
  • az új gyalogos átkelőhelynél és a forgalomcsillapító sziget környezetében új közvilágítás épült ki;
  • a felújított részen 3 pár autóbuszöböl található (a Móricmajori bekötőnél, Vértesboglár belterületén és Bodmér külterületén), mindegyik buszöblöt − a peronokkal együtt − bazaltbeton burkolattal építették át.

A 8126. jelű út teljes felújítása elkészült

Az átadón elhangzott, hogy a 8126. jelű út felújítása 2018-ban kezdődött. Ekkor újították fel TOP forrásból a Söréd−Zámoly, majd 2019-ben a Zámoly−Csákvár szakaszt, és 2021-ben adták át a Csákvár átkelési szakaszt.

A most átadott útvonal Csákvár Felcsút felőli végétől indulva − illeszkedve Csákvár belterületi szakasz felújításhoz − a 2017-ben Felcsúton megépült körforgalomhoz csatlakozik. A felújítás túlnyomórészt külterületi részeket érintett, de Vértesboglár település átkelési szakaszát is magába foglalja.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar építők

útfelújítás

fejér megye

söréd

csákvár

bicske

felcsút