Különleges fejlesztésekkel készülnek a szezonra: így várja Matyóföld a látogatókat

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges fejlesztésekkel készülnek a szezonra: így várja Matyóföld a látogatókat

Évről évre egyre többen választják Mezőkövesdet – vagy ahogy sokszor emlegetik a „Matyóföld szívét – gyógyulás, nyaralás, szórakozás céljából. Mezőkövesd már most készül a nyári fürdőszezonra. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település nemcsak a gazdag matyó népművészeti kincsekről híres, hanem a Zsóry Fürdő gyógyvizéről és standfürdőjéről, ami az ország minden pontjáról vonzza a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Az idei év újdonsága, hogy egy különleges kemping és egy négy csillagos szálloda is várja majd a turistákat.

Matyó húsvét és kerékpártúrák

Évente több százezren élvezik a különleges, kénes hatású gyógyvíz jótékony hatását, de a város sokszínű programkínálattal - kulturális események, rendezvények, fesztiválok, gasztronómiai élvezetek, sport – is készül a turistáknak, egész évben.

Az egyik legnépszerűbb kulturális program a Matyó húsvét, amit idén áprilisban tartunk, de a nyár folyamán lesz Zsóry Fesztivál is, valamint az augusztusi Matyóföldi Folklórfesztivál is méltán népszerű. A város másik nagy előnye, hogy sok más fürdőhely is 20-30 perces –közelségben van, ha autóval vagyunk. Így Eger, Egerszalók, Bogács vagy épp a Tisza-tó is gyorsan megközelíthető, de ha valaki biciklire pattana azt is megteheti, kiváló a kerékpártúrákat lehet szervezni a szomszédos településekre

- mondta Dávid-Egri Andrea, a Balneo Hotel értékesítési igazgatója.

Nádfedeles kisházikók

Mezőkövesd az elmúlt években komoly fejlesztéseken ment át. Az ide érkezőknek érdemes felkeresni a Városi Galériát, ami előtt Mátyás király mellszobra áll, vagy a nem sokkal messzebb található Szent László templom freskói is egyházművészeti ritkaságnak számítanak.

Mezőkövesden járva nem szabad kihagyni a Hadas városrész kézműves alkotóházait sem, ahogy a Matyó Múzeum is tárlata is örök emléket ígér a városba érkezőknek. A matyó hímzés és népviselet 2002 óta Hungarikum

- tette hozzá Dávid-Egri Andrea.

Felújított hotel: modern, otthonos belső

A városról sokaknak a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jut elsőként eszébe. Kiváló gyógyhatásfokának köszönhetően az első három hazai gyógyfürdő között említik. Ennek a 60 °C fokos víznek Magyarország összes gyógyvizei közül a legmagasabb a kéntartalma. A város legújabb fejlesztése a gyógy-és egészségpark, ahol kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak. A városban számos szálláshely közül lehet válogatni.

Egyik újdonság, hogy az eddig háromcsillagos Balneo Hotel hamarosan megkapja a négy csillagos minősítést. Ennek érdekében már 2021-ben hatalmas fejlesztésekbe kezdtük, a hotel teljes körű felújításon esett át: megújultak a szálloda közösségi terei, modern és otthonos lett.

Kibővült az étterem, megújult a recepció és a lobby bár, valamint teljesen új külsőt kaptak a szobák is. Mind a 134 szobát felújítottuk, kicseréltük a szőnyegeket, a függönyöket, a tapétát, de még az ágyakat is, valamint a fürdőszoba is átesett egy alapos megújuláson. Ezen kívül felújítottuk a konferencia termet, valamint a wellness részleg is gépészeti korszerűsítésen esett át. Bővítettük a parkoló részleget is, így már szinte minden autóval érkező vendégünk számára biztosítani tudjuk a parkolóhelyet

- mondta az értékesítési vezető, aki hozzátette bővült a szauna világ is, hogy a téli időszakban is vonzóbb turisztikai attrakció legyen a szálloda. „A megújulás során vállaltuk, hogy fejlesztjük a szolgáltatások színvonalát, növelni szeretnénk a vendégéjszakák számát és egy teljesen új, modern szállodát ígérhetünk a Mezőkövesdre érkezőknek.”

Prémium faházak is foglalhatók

Jelenleg egy prémium kemping létrehozásán is dolgoznak, ami a szállodától mindössze 400 méterre található.

Húsz prémium kategóriás, teljesen felszerelt faházat tervezünk a hotel melletti területre. De nem csak a faházaknak lesz hely, hanem de közel 30 sátorhely és 80 lakókocsis beállóhelyet is létesítünk. A kemping egyik nagy előnye lesz, hogy korlátlan átjárást biztosít a Zsóry Fürdő területére. A kivitelezés várhatóan június 15-ére készül el

- árulta el az értékesítési vezető.

Címlapkép: Balneo Hotel

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mezőkövesd

matyóföld

fürdőszezon

nyaralás

gyógyulás

kikapcsolódás