Újabb tragédiától tartanak a Dunakanyarban: szalagkorlátért könyörögnek

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb tragédiától tartanak a Dunakanyarban: szalagkorlátért könyörögnek

A Dunakanyar ezen szakaszán szinte minden héten kisodródik egy gépkocsi a kerékpárútra. Eddig nem volt kerékpárost érintő baleset, de nem szabad megvárni amíg újabb vétlen áldozata lesz egy koccanásnak! - figyelmeztet a Magyar Kerékpárosklub.
.

Ahogy a HelloVidék is hírt adott róla, szombaton a 12-es főúton, Verőce külterületén halálos baleset történt. Két autó frontálisan ütközött, egy ember meghalt, ketten súlyosan, ketten pedig könnyen megsérültek. Az egyik autó rásodródott a főút melletti kerékpárútra, de szerencsére nem biciklizett ott épp senki.

A Magyar Kerékpárosklub most egy Facebook-posztban arról írt, hogy az adott útszakaszra nagyon kellene szalagkorlát, ami megfoghatná a kisodródó kocsikat, ugyanis a Dunakanyarban ez egy roppant népszerű kerékpáros útvonal.

Ezen a szakaszon szinte minden héten kisodródik egy gépkocsi a kerékpárútra. Eddig nem volt kerékpárost érintő baleset, de nem szabad megvárni amíg újabb vétlen áldozata lesz egy koccanásnak!

- írta a Magyar Kerékpárosklub. Posztjukban mellékeltek egy levelet is, amit tavaly január 13-án írtak a Magyar Közútnak, ezen belül Czine Ferenc üzemeltetés-fenntartási mérnöknek. Azt a választ kapták, hogy mivel az elmúlt öt évben nem történt kerékpárost érintő baleset, megfelelő a jelenlegi védelem (ami egyes szakaszokon csak az árkot jelenti). Arra is hivatkoztak, hogy a balesetek zöme ezen a szakaszon éjjel és télen történik, amikor elenyésző a biciklis forgalom.

Mindenesetre a Kerékpárosklub az ígéri, nem adja fel:

Címlapfotó: MTI/Mihádák Zoltán

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bicikliút

kerékpáros közlekedés

szalagkorlát

dunakanyar