Erre készülnek a beregsurányi határátkelő ukrán oldalán: valakinek lépni kellett

MTI   
  Megosztom
Erre készülnek a beregsurányi határátkelő ukrán oldalán: valakinek lépni kellett

Éjjel-nappal működő segítőponttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei a beregsurányi határátkelő ukrajnai oldalán kilométeres sorokban várakozókat - jelezte a szervezet hétfőn az MTI-nek.

Közleményük szerint a határátkelő közelében, Asztélynál létrehozott segítőpontot egy használaton kívüli fűtött pavilonban rendezték be, melyet további sátrakkal, illetve a következő napokban mobil mellékhelyiségekkel is kiegészítenek.

A ponton meleg teával, szendviccsel, frissítőkkel, takarókkal és alapvető higiéniás cikkekkel segítik a menekülteket, akik sok esetben idősekkel, kisgyerekekkel várakoznak hosszú órákon át a határátlépésre - tették hozzá.

Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője a közlemény szerint elmondta: a pont működtetésébe a szervezet beregszászi központjának munkatársain túl helyi önkéntesek is bekapcsolódnak.

Hozzátette: a segítőponton a kézzelfogható segítség mellett magyarul és ukránul is információval látják el az érkezőket, többek között arról, hogy a rászorulók hogyan tudnak átmeneti szálláshelyet kapni Magyarországon.

Jelezték azt is: továbbra is él a segélyszervezet 1353-as adományvonala, melynek hívásával bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat.

A segélyszervezet pénzadományokat is fogad a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ukrajna

beregsurány

beregsurányi határátkelőhely

háború

krízis

Ökumenikus segélyszervezet