Gigabírságokat szabtak ki a száguldozóknak: taroltak a magyar traffipaxok 2021-ben

HelloVidék   
  Megosztom
Gigabírságokat szabtak ki a száguldozóknak: taroltak a magyar traffipaxok 2021-ben

Félmilliónál is több bírságcsekket postáztak ki 2021-ben a száguldozó járművezetőknek hazánkban. A sebességkorlátozásokat túllépőkre összesen közel 16,3 milliárd forintnyi bírságot szabott ki a rendőrség.

Érdekes, ugyanakkor elgondolkodtató adatok kerültek nyilvánosságra: a tavalyi évben összesen 515 028 darab gyorshajtásos bírságot kaptak a hazai utakon felelőtlenül száguldozó járművezetők. Bár a 2020-as adatokhoz képest a fenti szám 17 százalékkal kevesebb, ám továbbra is rendkívül magas – derül ki a Vezess kérésére az ORFK által kiadott statisztikákból.

Hazánk autós szaklapjának elemző cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy napra lebontva még inkább elgondolkodtató a lefülelt gyorshajtók száma, hiszen 2021 minden egyes napján átlagosan 1411 alkalommal rögzítette az adott úton megengedett sebességhatár jelentős túllépését az 525 készülékből álló VÉDA-rendszer.

A sebességkorlátozásokat túllépők számára kiszabott bírságösszeg is jelentős; a büntetésekből befizetett összeg 16 289 805 006 forintra rúg. Tovább bontva még ijesztőbbnek tűnik a gyorshajtók száma, 2021 minden egyes napján átlagosan 44,6 millió forintnyi büntetésről indított útnak csekket a hatóság.

Az összeállításból kiderül még az is, hogy az ORFK idén újabb 40 darab, mozgás közbeni sebességmérésre is hitelesített traffipaxot vásárol. A nettó 296 millió forintba kerülő műszerek az év közepe táján állhatnak majd legkorábban üzembe. A rendőrség vezetői egyelőre nem döntöttek az új készülékek bevetési helyéről, elosztásukról várhatóan közvetlenül a szállítás előtt születik javaslat a közlekedésbiztonsági helyzet és a rendőrség feladatainak függvényében. Azt viszont már most elárulta az ORFK az autós szaklapnak, hogy milyen eredményt várnak: még több gyorshajtó megbüntetését, ezáltal a sebességtúllépések visszaszorítását.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

trafipax

rendőrség

rendőrségi tájékoztató