Figyelem! Több vonalon változik a MÁV menetrendje: ez minden utast érint

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Figyelem! Több vonalon változik a MÁV menetrendje: ez minden utast érint

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A Bakony, a Göcsej és a Citadella InterCity-k, valamint a veszprémi személyvonatok a Déli pályaudvarról fél órával korábban indulnak, és Budapest felé is változik a menetrendjük.

A Püspökladány-Biharkeresztes vonalon március 19-től 28-ig és április 20-tól 29-ig pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezek Bárándon és Mezőpeterden a vasútállomást nem érintik, a települések központjában állnak meg. A vonalon közlekedő nemzetközi vonatok helyett nem kell pótlóbusszal utazni. A 346-os és a 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok módosított menetrend szerint, Biharkeresztesen át, kerülőúton járnak, a 404-es és a 405-ös számú Corvin nemzetközi vonatokkal egyesítve. A 406-os és a 407-es számú Corona nemzetközi vonatokkal egyesítve közlekednek a 472-es és 473-as számú Ister vonatok nemzetközi kocsijai.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon március 19-től 28-ig, és április 20-tól 29-ig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint járnak. Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár ideje alatt a Lőkösháza határátmenetben a nemzetközi forgalom szünetel. A 346-os és a 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok kerülőúton, Biharkeresztesen át közlekednek.

A Békéscsaba-Kétegyháza-Mezőhegyes vonalon március 19-től 28-ig és április 20-tól 29-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. Békéscsaba-Kétegyháza-Medgyesegyháza között pótlóbuszokkal kell utazni. A Bánkút megállóhelyre történő eljutást betétjáratokkal biztosítják, ezek a Medgyesegyháza állomáson csatlakoznak a Békéscsaba-Medgyesegyháza viszonylaton közlekedő pótlóbuszokhoz.

A Mávinform felhívta a figyelmet arra, hogy az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás telefonon a MÁVDIREKT információs szolgálatánál kérhető. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei a www2.gysev.hu oldalon olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

menetrendek

pótlóbuszok

menetrend