Fotókon a legendás vidéki kisvasút: így újult meg a 62 éves matuzsálem

HelloVidék   
  Megosztom
Fotókon a legendás vidéki kisvasút: így újult meg a 62 éves matuzsálem

"Történetének legnagyobb megújulásán megy keresztül a Debreceni Vidámpark Kisvasútja!" - tájékoztatta a HelloVidéket a Vidámpark.

A Vidámpark tájékoztatása szerint az 1960. május 1-jén átadott és hat évtizede elmaradhatatlan Kisvasút teljes körű gépészeti és esztétikai megújulást követően várja visszatérő és új utasait 62. születésnapján, az idei majálisi hétvégén.

A patinás játéküzem mozdonya a tavalyi szezont követően 22 millió forintos beruházás keretében teljes körű gépészeti és villamossági felújításon esik át, amelynek keretében kicserélik a hazai gyártású Csepel dízelmotort, illetve a teljes lámpa- és kapcsolórendszert, továbbá javítják a kerekeket, fékeket, csapágyazást és rugózást.

A még gördülékenyebb látogatói élményszerzést szolgáló, nagyszabású munkálatok folyamán nemcsak a mozdony, hanem a szerelvények is új tematikát kapnak, így az Állatkertben megtalálható gazdag afrikai élővilágot és a fekete kontinens népművészetét hozzák majd közelebb az utazóközönséghez

- írják a tájékoztatóban. Íme az új dizájn:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisvasút

utazás

vidámpark

debrecen