Repülővel a balatoni fürdővárosba: bővítik a járatokat, ezzel dobnák fel újra a turizmust

HelloVidék   
  Megosztom
Repülővel a balatoni fürdővárosba: bővítik a járatokat, ezzel dobnák fel újra a turizmust

A Wizz Air június 16-ától menetrend szerinti járatot indít a Hévíz–Balaton Airport és Dortmund között, amitől a térségben – elsősorban Hévízen – a turizmus erősödését várják.

A reptér a hévízi turizmus fontos szereplője volt a pandémia kitöréséig, s a szakemberek reményei szerint a most induló járatok új lendületet adhatnak az egész Nyugat-Dunántúl idegenforgalmának. A Hévíz–Balaton Airport hetente kétszer fogad majd menetrend szerinti járatokat június 16-tól. A Wizz Air 186 személyes gépei Dortmundból indulnak Sármellékre. A 2010-es évek végén szezononként átlagosan 13–18 ezren fordultak meg a reptéren,

Papp Gábor polgármester arról beszélt: az új járat elindulása az utaztatók és a turizmus szervezőinek bizakodását jelzi. A június közepétől Dortmundból és környékéről érkező turisták többségének célállomása Hévíz, de a repülőjáratok nemcsak a fürdővárost, hanem az egész nyugat-magyarországi régió turistacélpontjait is kiszolgálják. A koronavírus okozta visszaesés után a szakemberek biztató jelnek tekintik a járatok indítását, azt remélve, hogy a következő időszakban több légitársaság is indít majd repülőgépeket Zalába - írta a Zaol.hu.

Hévíz az ukrán háború nagy vesztese is

Nagyon sokat veszít Hévíz idegenforgalma az orosz-ukrán háború miatt is - írta meg még márciusban a Portfolio is. A helyzet a hévízi turizmust kiemelten sújtja, hiszen az orosz és ukrán vendégek tették ki a külföldi forgalom negyedét. A szám még így is meglepően magas.

Eddig a tipikusan gyógyászati turizmusra szakosodott üdülőhelyek, Hévíz és Hajdúszoboszló a háború vesztesei: az orosz és az ukrán turisták gyakorlatilag eltűntek, vagy, aki itt maradt, az jobbára nem tud vagy nem akar visszautazni. Elkezdődtek a lemondások a nyugati turisták részéről is a fürdőhelyeken - írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

repülőjárat

balaton

turizmus

utazás