Örökségtúra indul Nyíregyházáról: ismeretlen középkori templomok nyomába eredhetünk

HelloVidék   
  Megosztom
Örökségtúra indul Nyíregyházáról: ismeretlen középkori templomok nyomába eredhetünk

A Közép-Nyírség középkori emlékeit fedezhetitek fel egy kellemes kerékpártúra keretében 2022. április 23-án. A túrát elsősorban azoknak ajánlják, akik szívesen fedeznék fel e táj kevésbé ismert részeit, többek között olyan középkori templomokat, amelyekről első ránézésre, kívülről nem is gondolnánk milyen izgalmas freskókat, kőfaragványokat, műrészleteket rejtenek.

A túra a templomok mellett más látványos örökséghelyszíneket is érint. Ilyen például Kállósemjénben a Mohos-tó természetvédelmi terület, a Kállay-kúria, valamint Nagykállóban, az egykori vármegye központjában a barokk stílusú megyeháza.

Útvonal:

Nyíregyháza – Nyírtura – Sényő – Nyírtét – Székely – Ramocsaháza – Nyíribrony – Levelek – Ófehétó – Magy – Kállósemjén – Nagykálló – Nyíregyháza

Látnivalók:

Nyírtura református templom; Székelyi református templom; Orosz-kastély (Székely); Nyíribronyi református templom; Leveleki víztározó és strand; Ófehértói római katolikus templom; Mohos-tó természetvédelmi terület (Kállósemjén); Kállósemjéni görög katolikus templom; Kállósemjéni Kállay kúria; Nagykállói régi vármegyeháza és a Csoda rabbi sírja.

Táv: 94 km

Indulás:

2022. április 23. (szombat) Nyíregyháza, Kossuth tér. Gyülekező 7:30-kor, indulás 8:00-kor.

Szakvezető, túravezető: Hunyadi Tünde – Szondi Károly

Részvételi díj: 1000 Ft/fő, amelyet a túra napján szükséges megfizetni készpénzes formában a túravezetőknek.

Jelentkezés:

Jelentkezési lap kitöltésével a www.oroksegtura.hu weboldalon. Határidő: 2022. április 21.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

túra

nyíregyháza

nagykálló

kállósemjén

nyírtura

sényő

nyírtét

székely

ramocsaháza

nyíribrony

levelek

ófehértó

magy

kerékpártúra