Ennek egy autós sem fog örülni: horror, mennyit drágult a gumik ára, mi lesz így?

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek egy autós sem fog örülni: horror, mennyit drágult a gumik ára, mi lesz így?

Drágultak itthon az autógumik is, mégpedig 15 százalékkal a tavalyihoz képest. A szakemberek az ukrajnai háború okozta alapanyag hiánnyal, a növekvő szállítási költségekkel és a megnövekedett energiaárakkal magyarázzák a jelentős áremelkedést.

Tavasszal és ősszel az autósok egyik útja biztos, hogy a gumiszervízbe vezet. Két héttel ezelőtt újra megkezdődött a szezon, a szakemberek szerint 7 fok felett már érdemes kiscserélni a gumikat. Mostanáig csak az autósok fele cserélte le téli gumiját, így még mindig nagy a forgalom a szervízekben. Az RTL KLub riportból az is kiderült, hogy jócskán megdrágultak itthon az autógumik, legalább 15 százalékkal a tavalyihoz képest.

A szakemberek az ukrajnai háború okozta alapanyag hiánnyal, a növekvő szállítási költségekkel és a megnövekedett energiaárakkal magyarázzák az átlagos, 15%-os drágulást.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autopiac

autógumi

kerék

infláció