Feléledt álmából a balatoni régió reptere: Drezdából landolt az első gép

HelloVidék   
  Megosztom
Feléledt álmából a balatoni régió reptere: Drezdából landolt az első gép

Két évig kihalt volt a repülőtér, de idén április 20-án végre elindulhatott a szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A gyógyvizéről híres fürdőváros mellett a környékbeli nyaralóhelyek is örülhetnek a repülővel érkezők által megnövekedett turistaforgalomnak.

Két évig kihalt volt a repülőtér, de idén április 20-án végre elindulhatott a szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton is – írja a termálonline.hu.

A hivatalos menetrendben még nem szerepel az első charterjárat, mely egy német utazási iroda szervezésében érkezett. Nyáron Frankfurtból, Hamburgból, Berlinbőlés Düsseldorfból is indítanak gépeket Sármellékre, ezek a járatok korábban is működtek már.

Újdonságnak számít, hogy a WizzAir is indít járatokat, melyek június 16-tól szeptember 15-ig menetrend szerint fognak közlekedni csütörtökönként és vasárnaponként Dortmund és a Balaton melletti település között.

- tették közzé.

A járat – bár a nyaralókra lett optimalizálva – az ország nyugati részén élőknek is hasznos lehet, ha repülővel utaznának Németországba. Nagy előnye a budapesti indulással szemben, hogy itt ingyenes parkolási lehetőséget is biztosítanak az utasoknak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

airport

repülőtér

hévíz