Életveszélyes a vidéki termálfürdő teteje: 20 éve építették, most le kell bontani

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszélyes a vidéki termálfürdő teteje: 20 éve építették, most le kell bontani

A kalocsai városi uszoda és gyógyfürdő termálmedencéi fölé húsz éve épült tetőszerkezet mára annyira leromlott állapotba került, hogy az üzemeltető, illetve a vagyongazdálkodásért felelős önkormányzati cég javaslatára várhatóan le fogják bontani - írta a Baon.hu.

A Városi Uszodához 2002-ben csatoltak hozzá egy többmedencés termálfürdőt, amelynek tetőszerkezete kb. másfél évtized után egyre többször okozott gondot az üzemeltetőnek: a kültérre kinyúló medencét csak időszakosan lehetett működtetni, és többször kényszerleállást is el kellett rendelni – hol a fűtőberendezések meghibásodása, hol a tetőszerkezetet ért viharkár miatt. Egy erősebb szélvihar két éve szabályosan letépte a fagerendákkal alátámasztott fedőpanelek egy részét, és csak a vakszerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki, hiszen a baleset épp egy szünnapon történt. Ezt a kárt még sikerült elhárítani, de hamar kiderült, hogy hosszú távon átfogóbb megoldásra lesz szükség - írta a megyei lap.

A rogyadozó tető problémája a gyógyászati szolgáltatások javát nem érintette (lévén, azok egy szomszédos, téglaépítésű szárnyban működnek), de a termálmedencéket végül tavaly februárban bezárták és azóta sem nyitották ki újra.

Mára eldőlt, hogy ez egészen addig így marad, amíg a fedést le nem bontják, hogy modernebb, tartósabb szerkezet kerüljön a helyére. A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. az üzemeltető céggel közösen állapotfelmérést végeztetett, és az igazságügyi szakértő végül arra jutott, hogy a tető „életveszélyes, lebontásra ajánlott”.

- írták.

Az önkormányzati társaság irányításával és finanszírozásában június 30-ig szétszedik, majd elszállítják az uszodai részleg tetejét, hogy a termálfürdőt valamilyen formában újra használhatóvá tegyék. Az önkormányzati tervezetről dr. Jéri Tamás ügyvezető meghallgatása után ezen a héten a képviselő-testület is szavazni fog.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kalocsa

termálfürdő

felújítási munkák

felújítás