Különleges utazásban lehet részünk: a pandémia után újraindul a zarándokvonat

MTI   
  Megosztom
Különleges utazásban lehet részünk: a pandémia után újraindul a zarándokvonat

A pandémia után újraindul a zarándokvonat Mátraverebély-Szentkútra között - közölték az esemény szervezői vasárnap reggel Budapesten, a Keleti pályaudvaron.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a második szentkúti zarándokvonat elindulása előtt azt mondta, ennek a vonatnak többletüzenete van. Az, hogy Magyarország "vigyázza, őrzi és védi" keresztény hitét és kultúráját, valamint, hogy a magyar emberek védik azt a keresztény kultúrát, amelyet szüleik és nagyszüleik hagyományoztak rájuk.

Mindezek mellett a vonat azt is mutatja, hogy ebben az országban nem csak vitrinek közé zárt és múzeumi belépőjegy árán megnézhető valóság, hanem a velünk élő, a nemzettel együtt élő valóság a keresztény kultúra és hit

- jelentette ki.

A zarándokvonat a közösségi hovatartozás élményéről is szól, amit háromszázan megtapasztalhatnak

- mondta az államtitkár, aki megköszönte a ferenceseknek, a MÁV-nak és a Misszió Toursnak, hogy lehetővé teszik mindezt.

Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezetője, a zarándokvonat főszervezője szintén azt emelte ki, hogy több év szünet után ismét útra kelhet a zarándokvonat.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: Munkás Szent József címen fut ez a zarándoklat, amely a férfiakról szól ugyan, de mivel anyák napja van, ezért kicsit a családokról is, amelyek a társadalom alapját képezik.

A zarándokvonat lelkivezetője Böjte Csaba ferences szerzetes köszöntőjében kiemelte: egy pandémiás időszak után és háborús helyzetben "mindannyian kicsit elbizonytalanodunk, félünk", a keresztény ember azonban nem bújik el a sarokba, nem hátrál meg, hanem Istenhez megy segítséget kérni.

Hozzátette: a "Boldogságos Szűzanya" kegyhelyén szeretne együtt imádkozni a családapákért, mert az anyáknak a legszebb ajándék egy nagyszerű férj, egy nagyszerű édesapa, aki segít az anyai hivatásukat megélni, beteljesíteni, valamint azért is, hogy a háború érjen véget. Miután Böjte Csaba megáldotta, a zarándokvonat elindult Mátraverebély-Szentkútra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mátraverbély-szentkút

mátraverebély

szentkút

zarándokvonat