Utazók, figyelem: ezért módosulhat egyes térségekben a vonatok, buszok menetrendje

MTI   
  Megosztom
Utazók, figyelem: ezért módosulhat egyes térségekben a vonatok, buszok menetrendje

A Giro d'Italia országos kerékpárverseny miatt május 6-8. között útlezárás és forgalomkorlátozás lesz érvényben a verseny által érintett útszakaszokon. Erre tekintettel a MÁV-START néhány vonata várakozásra kényszerül és hosszabb menetidővel közlekedik, a Volánbusz egyes járatai pedig nem, vagy terelt útvonalon és módosított menetrend szerint közlekednek.

A közúti lezárások miatt a MÁV-START elfogadja a Volánbusz által kiállított, érvényes bérleteket május 6-án a Budapest–Herceghalom–Bicske–Tatabánya és a Székesfehérvár–Martonvásár–Budapest viszonylatokban, 8-án pedig a Nagykanizsa–Gyékényes–Kaposvár, a Nagykanizsa–Balatonszentgyörgy–Kaposvár és a Keszthely–Balatonederics viszonylatokban – ezzel is segítve a versenyen résztvevők és kilátogatók kényelmesebb és zökkenőmentesebb utazását.

Az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenyét, a Giro d’Italia versenyt 2022. május 6-8. között rendezik meg, melynek mindhárom szakasza az ország turisztikai látványosságának mentén halad végig, érintve Budapestet, Visegrádot, Kaposvárt és Balatonfüredet. A verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a Volánbusz számos járatának változik a menetrendje az érintett útszakaszokon péntektől vasárnapig. A forgalmi korlátozások Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közlekedését, valamint Balatonfüred, Esztergom, Nagykanizsa és Székesfehérvár helyi közlekedését is érintik.

Kerékpáros-körverseny miatt május 6-án a Komárom-Esztergom vasútvonalon, 8-án a Dombóvár-Gyékényes, a Kaposvár-Fonyód, a Balatonszentgyörgy-Tapolca és a Tapolca-Székesfehérvár vonalszakaszokon – a versenyzők biztonsága érdekében – eltérő időpontokban lezárásokra kerül sor egyes közúti-vasúti átjáróknál. Emiatt az alábbi felsorolásban megadott vonatok a kereszteződés előtti vasútállomáson várakoznak, csak a kerékpáros mezőny áthaladása után indulhatnak tovább. Az érintett vonatok utasainak eltérő mértékű, jellemzően 20-50 perccel - egyes járatok esetében 60-80 perccel - hosszabb menetidőkre kell számítaniuk. A szerelvényfordulók miatt esetenként az ellenkező irányba visszainduló járatok is később közlekednek. A zárási időpontok változása esetén a vasúttársaság a vonatközlekedést a tényleges lezáráshoz igazítva szervezi át. A verseny útvonalán a közúti forgalom hosszabb idejű ideiglenes korlátozása miatt pótlóbuszok indítása nem jelentene megoldást

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

giro ditalia

kerékpárverseny

útlezárás

forgalomkorlátozás

máv-start

volán

volánbusz