Őrület, de lassan itt a strandszezon a Balatonnál: a héten 20 fokosra melegszik a tó vize

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület, de lassan itt a strandszezon a Balatonnál: a héten 20 fokosra melegszik a tó vize

Jó hír a szabadtéri fürdőzés szerelmeseinek, hogy a héten esedékes 30 fokos maximum-értékek 20 fokig emelhetik nagy tavaink vízhőmérsékletét. Az előrejelzések szerint pár nap és simán csobbanhatunk a Balatonban és a Velencei-tóban is.

A héten beköszönt az év első 30 fokos időszaka, bár szombaton pár fokkal csökken a csúcshőmérséklet,

Az UV-sugárzás erős, tiszta időben akár nagyon erős értéket is elérhet - írta az Időkép.

Vízhőmérőnk szerint a késő délutáni órákra a Balaton nyugati medencéjében, Gyenesdiásnál már a napokban is 20 fokos vízhőmérsékletet értünk el. Jövő héten a felmelegedés hatására nemcsak a Venecei-tó, hanem a Balaton teljes területén 20 fokos lehet a víz.

Április vége óta a strandok közül is egyre több nyitja meg kapuit a látogatók számára. Budapesten már nyitva a Palatinus és a Paskál strand, hétvégén pedig újabb komplexumok csatlakoznak a nyitáshoz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

strand

nyitás

fürdés