Hoppá, ma megkoszorúzták a Balatont: hivatalosan is elstartolt a szezon + Videó

MTI   
  Megosztom
Hoppá, ma megkoszorúzták a Balatont: hivatalosan is elstartolt a szezon + Videó

A Balaton megkoszorúzásával és az évadnyitó vitorlásverseny rajtjával szombaton megnyitották Balatonfüreden a vitorlásszezont.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlásszövetség Főtitkára a megnyitón az MTI-t-nek elmondta, hogy 87 esztendős hagyományra tekint vissza a balatonfüredi évadnyitó. A tavat a legrégebbi vitorlásról, az 1896-os Kishamisról koszorúzzák meg.

Mint mondta, az évadnyitó 878.CO vitorlásversenyre 224 hajó nevezett 24 hajóosztállyal. A verseny Balatonfüred, Alsóörs, Tihany útvonalon halad mintegy 16 kilométeren.

Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlásszövetség elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a négyhónapos balatoni szezon során 175 versenyt rendeznek, 24 nagyhajós bajnokságnak, 60 flottaversenynek, 6 nemzetközi versenynek ad helyet a tó, melyeken 4 ezer versenyző indul 150 klubból.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a modern vitorlázás a Balatonfüredi Yacht Clubból indult, a jelenleg zajló fejlesztések pedig garantálják a sporttág jövőjét.

Az ünnepség zárásaként felavatták Tolnay Kálmán vitorlázó emléktábláját.

Címlapfotó: MTI/Kovács Tamás

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vitorlásszezon

balaton

balaton-part

hajózás