Ennek sok autós nem fog örülni: elfogytak a rendszámtáblák több okmányirodában is

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek sok autós nem fog örülni: elfogytak a rendszámtáblák több okmányirodában is

Problémákba ütközhetnek azok, akik június végén szeretnének külföldről behozott autót honosítani és forgalomba helyezni. A Totalcar - olvasói jelzések alapján - úgy tudja, hogy a nagyobb forgalmú okmányirodákban elfogytak a jelenleg használt, három betű és három szám formátumú rendszámtáblák.

Ahogy a Napi.hu közölte, mivel az új, két betű, két betű, három szám rendszerű azonosítókat csak július elsejétől adják ki, az átmeneti időszakban nehézkessé válhat az igénylés.

Információik szerint vannak olyan kereskedések, amelyek a honosításra váró autókra már egyesével vadásszák össze a rendszámokat azokból a kormányablakokból, ahol még egyáltalán tudnak adni. A problémát valószínűleg az okozza, hogy a régi formátumú rendszámtáblák gyártását ebben az utolsó időszakban már szűkre szabták, ezzel elkerülve, hogy végül meg kelljen semmisíteni a megmaradó darabokat

- írja a Totalcar.

Az új formátumú táblák kiadására július 1. előtt nincs lehetőség. Akkor sem, ha azok már megérkeztek a kormányablakokba, tehát elvileg rendelkezésre állnának. A portál az ügyről megkérdezte a Technológiai és Innovációs Minisztériumot, de egyelőre nem kaptak választ.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rendszám

rendszámtábla

okmányiroda

autósok