A hajnali sárvári baleset miatt hónapokig korlátozás lesz: súlyosan megsérült a Rába-híd

HelloVidék   
  Megosztom
A hajnali sárvári baleset miatt hónapokig korlátozás lesz: súlyosan megsérült a Rába-híd

Szerda hajnalban ittasan, vezetői engedély nélkül okozott balesetet egy férfi, melynek során a sárvári Rába-híd függesztőoszlopának hajtott. A híd tartószerkezetének egy fontos eleméről van szó, amely a helyszíni szakértői vizsgálat szerint olyan mértékű károsodást szenvedett, amely már a híd teherbírását is befolyásolja, ezért a hídon félpályás forgalomkorlátozás bevezetése vált szükségessé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. haladéktalanul megkezdte a szükséges előkészítő munkákat. A helyreállítás szakszerű elvégzéséhez azonban részletes tervdokumentáció készítése szükséges, mely alapján a konkrét beavatkozások elkészülhetnek. A tervezési és kivitelezési munkák így várhatóan több hónapot vesznek majd igénybe, de a közútkezelő mindent megtesz annak érdekében, hogy az a lehető legrövidebb időt vegye igénybe.

Tekintettel arra, hogy a hídon a legutóbbi forgalomszámlálási adatok alapján több mint 10 ezer jármű halad át naponta, ezért a félpályás korlátozás idején hosszabb menetidővel kell számolni az arra közlekedőknek. Alternatív útvonalként a sárvári elkerülőt ajánlják a szakemberek. A járművezetőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozás idejére a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset

sárvár