Ahogy sose fogod látni: így néz ki felülről az M35-ös autópálya legújabb csomópontja + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ahogy sose fogod látni: így néz ki felülről az M35-ös autópálya legújabb csomópontja + videó

A csomóponttól keleti irányban Debrecen-Józsa település, míg nyugati irányban az új BMW-gyár felé épül bekötőút, előbbinél már szerződést kötöttek, utóbbinál elrajtolt a közbeszerzés.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bejelentette, hogy véget értek az M35-ös autópályán felépített józsai csomópont munkálatai. A fejlesztést hazai költségvetési forrásból a COLAS Út Építőipari Zrt. végezte el nettó 4,3 milliárd forintos értékben - közölte a Magyar Építők.

A beruházás során egy teljes értékű négysávos csomópont épült a hozzá kapcsolódó csomóponti ágakkal és közvilágítással az M35-ös autópályán, a Debrecen közelében fekvő Józsa térségében. Emellett két többsávos körforgalmú csomópont, valamint egy kétnyílású, 516 méter felszerkezeti hosszúságú, közel 1000 négyzetméter felületű híd is létesült.

Két bekötőút is épül a csomóponthoz

Az új csomópont egyrészt az új BMW-gyárnak otthont adó Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet megközelítését szolgálja majd, másrészt autópálya kapcsolatot biztosít Józsa település eléréséhez. A BMW-gyárnak helyt adó ipari övezethez a csomópont nyugati oldalon csatlakozó út vezet majd: az északi bekötőút közbeszerzési eljárása 2022. június 1-én elkezdődött a NIF közleménye szerint a debreceni ömkormányzat megrendelésében.

A csomóponthoz keletről csatlakozó józsai bekötőút megvalósítására irányuló közbeszerzési eljárás már lezárult, a szerződéskötésre 2022. június 23-án került sor. A beruházás megvalósítási ideje a munkaterület átadás-átvételtől számított 270 nap. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően válik lehetségessé az, hogy Józsának önálló autópálya-csomópontja legyen.

A beruházó most egy videót is közzétett a honlapján az elkészült csomópontról:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

m35

m35-ös autópálya

csomópont