Fontos szabály élesedik a hazai autópályákon: erről minden autósnak tudnia kell a kánikulában

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos szabály élesedik a hazai autópályákon: erről minden autósnak tudnia kell a kánikulában

A szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás miatt a hétvége első napjára felfüggesztik a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozását. A kamionstop feloldása vasárnapra feltételesen léphet életbe abban az esetben, ha az országos tisztifőorvos a hőségriasztás meghosszabbításáról döntene.

A kamionstop az általános szabályok szerint júliusban és augusztusban minden szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart. A közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele mellett, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A nehéz tehergépjárművek a hőségriasztás miatt szombaton egész nap szabadon közlekedhetnek a hazai utakon. A tisztifőorvosi intézkedés meghosszabbítása esetén a kamionstop feloldása automatikusan kiterjed vasárnapra is.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás árthat a hivatásos sofőrök egészségének, a továbbindulás után jelentősen leronthatná koncentrációs képességüket. A korlátozás felfüggesztését a szállított áruk minőségének megőrzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja. A lépésnek köszönhetően akár a kevésbé forgalmas szombat esti, éjszakai órákban is hazatérhetnek a magyar járművezetők, áthaladhat az országon a tranzitforgalom.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kamionstop

hőségriadó

hőségriasztás

utazás

autópálya