Ne csodálkozz, ha hétvégén is látsz kamionokat az utakon: ez az oka

MTI   
  Megosztom
Ne csodálkozz, ha hétvégén is látsz kamionokat az utakon: ez az oka

Az országos tisztifőorvos három nappal meghosszabbította a korábban szombat éjfélig elrendelt hőségriasztást. A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozásának felfüggesztése ezzel automatikusan kiterjed vasárnapra is. A kamionok egész hétvégén szabadon közlekedhetnek a hazai utakon.

A hétvégi forgalomkorlátozás az általános szabályok szerint júliusban és augusztusban minden szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart. A közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele mellett, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a kamionstopot. Az aktuális intézkedés a hőségriasztás eredeti véghatáridejéhez igazodva szombat éjfélig szólt, de a feloldás automatikus életbe léptetését irányozta elő arra az esetre, ha a hőségriasztást újabb napokra hosszabbítják meg.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás árthat a hivatásos sofőrök egészségének, a továbbindulás után jelentősen leronthatná koncentrációs képességüket. A korlátozás felfüggesztését a szállított áruk minőségének megőrzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja. A lépésnek köszönhetően akár a kevésbé forgalmas szombat esti, éjszakai órákban is hazatérhetnek a magyar járművezetők, áthaladhat az országon a tranzitforgalom.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kamionstop

hőség

hőségriadó