Ellepték a Nagyerdőt a vaddisznók: a rendőrség engedélyt adott az állomány gyérítésére

HelloVidék   
  Megosztom
Ellepték a Nagyerdőt a vaddisznók: a rendőrség engedélyt adott az állomány gyérítésére

Rendszeresen találkoznak vaddisznóval a Nagyerdőbe járó kirándulók, éppen ezért a rendőrség engedélyt adott ki az állatok elejtésére.

Ahogy a haon.hu írja, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája a következőkről számolt be nekik.

A Debreceni Rendőrkapitányság a város belterületén megjelenő kárt okozó vad (vaddisznó) elejtésére – közegészségügyi, illetve közbiztonsági okból, illetve a köz- és magántulajdon súlyos károsodásától való megóvása érdekében – legutóbb 2022. június 22-én adott ki engedély a területileg illetékes vadásztársaság részére. Az engedély 2022. július 1-től 2022. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozik. Az engedély Debrecen, Kartács utca – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út által körülhatárolt erdőrészre, a TEVA Gyógyszergyár, és a Köztemető közötti erdőterületekre vonatkozik. Annak azonban, hogy a kilövés megvalósuljon, további kritériumai is vannak. Egyebek között, a vadkilövés az emberi élet és az anyagi javak veszélyeztetése nélkül, a biztonsági követelmények betartása mellet, a környezet és a természet kíméletével kell, hogy megvalósuljon. Továbbá a végrehajtónak a lakosság előzetes széleskörű tájékoztatására is intézkednie kell (közlemény sajtóban és a város honlapján)

Címlapkép: Getty Images

RENGETEGET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vaddisznó

nagyerdő

debrecen

gyérítés