Ellepték a Nagyerdőt a vaddisznók: a rendőrség engedélyt adott az állomány gyérítésére

HelloVidék   
  Megosztom
Ellepték a Nagyerdőt a vaddisznók: a rendőrség engedélyt adott az állomány gyérítésére

Rendszeresen találkoznak vaddisznóval a Nagyerdőbe járó kirándulók, éppen ezért a rendőrség engedélyt adott ki az állatok elejtésére.

Ahogy a haon.hu írja, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája a következőkről számolt be nekik.

A Debreceni Rendőrkapitányság a város belterületén megjelenő kárt okozó vad (vaddisznó) elejtésére – közegészségügyi, illetve közbiztonsági okból, illetve a köz- és magántulajdon súlyos károsodásától való megóvása érdekében – legutóbb 2022. június 22-én adott ki engedély a területileg illetékes vadásztársaság részére. Az engedély 2022. július 1-től 2022. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozik. Az engedély Debrecen, Kartács utca – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út által körülhatárolt erdőrészre, a TEVA Gyógyszergyár, és a Köztemető közötti erdőterületekre vonatkozik. Annak azonban, hogy a kilövés megvalósuljon, további kritériumai is vannak. Egyebek között, a vadkilövés az emberi élet és az anyagi javak veszélyeztetése nélkül, a biztonsági követelmények betartása mellet, a környezet és a természet kíméletével kell, hogy megvalósuljon. Továbbá a végrehajtónak a lakosság előzetes széleskörű tájékoztatására is intézkednie kell (közlemény sajtóban és a város honlapján)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vaddisznó

nagyerdő

debrecen

gyérítés