Ítéletidő tombol ezekben a megyékben: többfelé csak nehezen lehet közlekedni

MTI   
  Megosztom
Ítéletidő tombol ezekben a megyékben: többfelé csak nehezen lehet közlekedni

Többfelé nehezíti a közlekedést a csapadékosra fordult időjárás. Az Útinform szombat délután a honlapján azt írta: országszerte záporoktól, zivataroktól vizesek, nedvesek az utak, sokfelé vízátfolyások is akadályozzák vagy lassítják a forgalmat.

A gyorsforgalmú utak közül erős a forgalom az M1-es autópálya szinte teljes szakaszán és az M3-ason Gödöllő térségében. Hasonló a helyzet az M5-ös autópályán, Ócsa és Újhartyán között. Az érintett útszakaszokon mindkét irányban lassulás tapasztalható, időnként megtorpan a kocsisor, főleg heves esőzés és hirtelen lezúduló zivatarok idején - közölték.

A hegyvidéki utakon sárfelhordásra is számítani kell

- figyelmeztetett a közútkezelő.

Az Útinform honlapján azt kérik: az autósok fokozottan figyeljenek a követési távolság betartására is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni veszélyjelzésében azt írta: továbbra is több hullámban várhatók zivatarok az országban. A zivatarokat legfőképp felhőszakadás (egyes helyeken akár több mint 50 milliméternyi csapadék) kísérheti, de lokálisan jégeső (jellemzően 1-3 centiméter átmérőjű jégdarabokkal), továbbá viharos széllökések is kísérhetik.

Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére, köztük a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Tolna megyére másodfokút.

Veszélyjelzésükben azt írták: vasárnap főleg a Dunántúlon már inkább a folyamatos eső lesz a jellemző. Arrafelé a tartós esőzés nyomán 24 óra alatt jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat, kisebb körzetekben akár 80-100 milliméternyi csapadék sem zárható ki.

További friss infók, időjárás előrejelzés ITT!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

belföld

ítéletidő

hidegfront