Nem parkolhatnak tovább ingyen ezek az autók Nagykanizsán: erre érdemes lesz figyelni

MTI   
  Megosztom
Nem parkolhatnak tovább ingyen ezek az autók Nagykanizsán: erre érdemes lesz figyelni

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.

A nagykanizsai közgyűlés június végén tárgyalt a városi parkolást érintő átalakításokról, ekkor fogadták el, hogy megszűnik a zöld rendszámú - részben vagy teljesen elektromos hajtású - járművek eddigi ingyenes parkolása.

Az akkor tárgyalt előterjesztés szerint a város 2017-től biztosított térítésmentes parkolást a környezetkímélő gépjárműveknek, miután pályázati támogatást nyert el elektromos töltők építésére. Ez a szerződés öt éven át biztosított volna ingyenes parkolást a zöld rendszámú autóknak, a város azonban 2019-ben elállt a megállapodástól, így az ingyenességre vonatkozó kötelezettsége is megszűnt, de eddig meghagyta.

A közgyűlés arról is döntött, hogy szeptembertől 20 százalékkal nő a parkolási díj Nagykanizsán, így az eddigi 200 forint helyett 240 forintért, a kiemeltnek számító Erzsébet téren 400 helyett 480 forintért lehet óránként parkolni. Hétköznap változatlanul 16 óráig kell díjat fizetni, hétvégén pedig továbbra is ingyenes a parkolás a városban.

Szabó István, a parkolókat is üzemeltető Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére arról számolt be, hogy csütörtöktől új belvárosi parkolóhelyet nyitottak az autósok számára. Az Erzsébet tér és a Magyar utca találkozásánál - egy évtizedekig elhanyagolt terület elbontásával és zúzalékos feltöltésével - mintegy 110 jármű elhelyezésére nyílt lehetőség az alacsonyabb díjtétel megfizetésével.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zöld rendszám

zöld rendszámos autók

parkolás

ingyenes parkolás

fizetős parkolás