Itt a bejelentés: megújulnak a vidéki települések külterületi útjai

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: megújulnak a vidéki települések külterületi útjai

A vidéki térségek fejlődését, az ott élők életszínvonalának javítását a Megújuló vidék, megújuló agrárium program keretében a gazdaságfejlesztési támogatások mellett a települési infrastruktúrális fejlesztések is szolgálják – mondta a Szokolya-Királyrét közötti külterületi útátadón Feldman Zsolt.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára arra emlékeztetett, hogy az uniós vidékfejlesztési forrásokhoz adott, mintegy 80 százalékos nemzeti társfinanszírozás tette lehetővé, hogy a mezőgazdasági vállalkozások és a vidéki önkormányzatok a korábbinál több fejlesztési lehetőséghez jussanak. Az országos nagy autóút fejlesztési programok jelentősen javítják a vidéki térségek elérhetőségét.

Emellett a településeken működő vállalkozások és az ott élők számára kiemelt jelentőségű, hogy külterületeik is jól megközelíthetőek legyenek. Ennek érdekében hirdette meg az Agrárminisztérium 2021-ben újra a külterületi helyi közutak fejlesztése pályázati felhívását, amelynek keretében eddig 564 önkormányzat számára mintegy 90 milliárd forint forrást ítéltek oda. Ebből a keretből újulhatott meg a Szokolya-Királyrét közötti helyi külterületi útszakasz is

– mondta az államtitkárt.

A börzsönyi település eredményesen pályázott, mintegy 200 millió forintból épült újjá az az útszakasz, amely hozzájárul a térség vonzerejéhez. A vidék mezőgazdasági vállalkozói, a börzsönyi Királyrétre érkező turisták folyamatos használói ezeknek az utaknak, számukra sem mindegy, milyen körülmények között közelíthetik meg céljukat

- fogalmazott Szokolya polgármestere, Némethné Pintér Csilla.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfejlesztés

vidéki települések

kültéri utak

útfelújítások