Hatalmas roham várható az ünnep alatt: ezekbe a vidéki városokba mennek pihenni a magyarok

MTI   
  Megosztom
Hatalmas roham várható az ünnep alatt: ezekbe a vidéki városokba mennek pihenni a magyarok

Kiemelkedő forgalmat hoz a négynapos hosszú hétvége a szálláshelyeken; Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezetik jelenleg a legkeresettebb úti célok listáját a Szallas.hu adatai szerint.

A szállásfoglaló oldal legfrissebb elemzése szerint az őszi időszak is sokkal erősebb, mint az előző években. Az év végi adatok is bíztatók, már 5 százalékkal nőtt az ünnepi időszakra szóló foglalások száma 2019-hez képest.

A tájékoztatásuk szerint idén október 24-e előtt megtett, őszi dátumokra szóló foglalások mennyisége az idén a legmagasabb tavalyhoz és 2019-hez viszonyítva. Az eddig beérkező adatok szerint a tavalyinál 3,5 százalékkal, 2019-hez képest csaknem 40 százalékkal nőtt az őszi foglalások száma.

Kelemen Lili, a portál sajtószóvivője a közleményben ismertette: a legnagyobb belföldi turisztikai régiók közül Észak-Magyarország (26 százalék), Nyugat-Dunántúl (16 százalék) és a Balaton (14 százalék) részesülnek a legnagyobb arányban a foglalásokból.

Kelemen Lili szerint a foglalások növekedését elősegíthették a rugalmas foglalási feltételek, hiszen a lemondási díj és előlegfizetés nélkül foglalható opciók anyagi biztonságot jelentenek a vendégeknek. Ugyanakkor az utolsó pillanatban indított foglalások aránya is nagyban hozzájárul az összképhez. Az elmúlt héten közel 28 százalékkal nőtt a foglalások darabszáma az őszi hosszú hétvégére.

A portál adatai szerint tavalyhoz mérten átlagosan 10 százalékkal drágább az őszi szállás, 2019-hez képest pedig 30 százalékhoz közelít a különbség. Így most ősszel átlagosan 11 158 forintba került egy éjszaka egy fő részére.

Mint mondták, eddig a hotelek kevesebb mint 1 százaléka jelezte, hogy végleges bezárást tervez vagy már be is zárt. A többség az energiaárak elszállásával indokolja döntését. A következő időszakra vonatkozó felmérésük szerint a megkérdezett 184 fürdő közül 87 százalék a folyamatos működés mellett döntött. Az utazás tervezésekor érdemes tájékozódni a szallas.hu/programok aloldalon a nyitvatartással kapcsolatos információkról.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

szálláshely

szállásfoglalás

vidéki városok

mindenszentek

halottak napja

utazás