Fontos határidő közeleg: több tízezer magyart érint, büntetést kaphat, aki ezt benézi

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos határidő közeleg: több tízezer magyart érint, büntetést kaphat, aki ezt benézi

Az Oktatási Hivatal és a Technológiai és Ipari Minisztérium döntésének értelmében október 31. helyett november 30-ig érvényesek az előző félévi diákigazolványok. Így az előző félévben kiadott matricákkal egy hónappal tovább tudnak kedvezményesen utazni a hallgatók – jelentette be a MÁV-Volán-csoport.

A közlemény szerint diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-e előtt születtek idén november 30-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

Ezen kívül október 31. helyett november 12-ig fogadják el a MÁV-Volán-csoport járatain az október 25. és november 3. között lejárt QR kódos diákigazolvány-helyettesítő igazolásokat a diákok utazási kedvezményekre való jogosultság igazolásaként.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

diákigazolvány

diákok

érvényesség

máv-volán-csoport