Milliárdos fejlesztés: erdei kerékpárút épült a Visegrádi-hegységben és a Pilisben

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés: erdei kerékpárút épült a Visegrádi-hegységben és a Pilisben

Az erdei ökoturisztikai infrastruktúra fejlesztése a fenntarthatóságot szolgálja. Az állami erdőgazdaságok az erdőkezelésbe integrált módon, a védelmi és gazdasági törekvésekkel összhangban bővítik a turisztikai hálózatot – emelte ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Pilis Bike hálózat felújított szakaszának átadása alkalmából.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt években 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben. Ez a Pilis Bike hálózat, melyet évente több tízezren használnak, és útvonalai az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai közé tartoznak. A társaság az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ partnerségével 45 kilométert – a Pilis Bike közel tizenöt százalékát – újított fel 2022 nyarán és őszén.

A negyvenöt kilométernyi erdei kerékpárút nagy része új aszfalt-, illetve zúzottköves burkolatot kapott. A felújítás összesen több mint nyolcvanezer négyzetméternyi burkolatot érintett. A burkolat mellett számos helyen megoldódott az alámosott, és ezért megcsúszott útpálya vízelvezetése, az útalap és a földművek megerősítése. A projekt fontos része volt az erdőt védő sorompók kerékpárosbarát megoldással történő átalakítása.

A Pilisi Parkerdő – küldetésével összhangban és rendszeres erdőkezelési tevékenységén túl – az elmúlt évtizedben számos beruházást hajtott végre, hogy a Budapest környéki erdők a lehető legjobban és legtermészetesebben szolgálják az itt lakó több mint hárommillió ember és az ide látogató turisták kikapcsolódását. A több mint egymilliárd forintos, négy hónapig tartó kerékpárút-fejlesztési beruházás az erdei turizmusban újszerűnek számító igényre ad választ, amikor a sportolók mellett az amatőr és családos kerékpár túrázók számára is jól használható infrastruktúrát hozott létre az ország leglátogatottabb erdőterületén.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pilisi parkerdő

pilisi parkerdő zrt.

pilis bike

pilis

visegrádi-hegység

kerékpárút

kerékpárút fejlesztés