Megbolondul az időjárás az év utolsó hetében: eddig tart még téli tavasz

MTI   
  Megosztom
Megbolondul az időjárás az év utolsó hetében: eddig tart még téli tavasz

A jövő hét elején még több órás napsütés várható napközben, hétfőn a napos részeken akár 15 Celsius fok is lehet, de kedden egy hidegfront érkezik helyenként megerősödő széllel, így szerdán hajnalban visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 2 és 8 fok között várható. Ezt követően egy melegfront érkezik élénk széllökésekkel, és vasárnap már a hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, karácsony második napján a legtöbb helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és az Alpokalján maradhat tartósan borult, párás az idő. Estétől észak felől újra vastagszik a felhőzet. A szitálás mellett helyenként gyenge eső előfordulhat. A délies szelet akár több helyen kísérhetik élénk, néhol erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 8 és 15, a tartósan borult, párás tájakon 4 és 7 fok között várható.

Kedden egy hidegfronti felhőzet dél, délkelet felé vonul, mögötte egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de főleg a délnyugati megyékben maradhatnak erősen felhős területek, a nap második felében pedig nyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. A nap első felében szórványosan, délnyugaton több helyen is előfordul eső, zápor, délutántól már csak egy-egy zápor valószínű, esetleg északkeleten - főleg hegyekben - hózápor, éjszakától jelentéktelen ónos eső. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szerdán helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. Éjjel, reggel főként északkeleten köd is lehet, amely néhol meg is maradhat. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 7 és plusz 2, a csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Csütörtökön napos és felhős, párás, ködös területek egyaránt előfordulnak, estétől hazánk nagy részén meg is vastagodhat a felhőzet, beborulhat az ég. Estig számottevő csapadék nem valószínű. Éjjel nyugatról kelet felé vonulhat egy csapadékzóna. A déli, délnyugati irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról kora délutánra 2 és 13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb.

Pénteken északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet, de főleg az északkeleti, illetve a délnyugati megyékben lehetnek erősen felhős, párás körzetek is, ködfoltokkal. A nap első felében délkelet felé elvonul egy csapadékzóna, második felében legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, néhol átmenetileg megerősödhet. Hajnalban mínusz 1 és plusz 7, kora délután 4 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős, sokfelé párás idő valószínű, ködfoltokkal. Helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a maximum 5 és 15 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb idő.

Vasárnap gyengébben és erősen felhős, párás, ködös területek is lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a déli, délnyugati szél. A hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, a délnyugati országrészben mérhetik a magasabb értékeket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

időjárás

előrejelzés

meteorológia

tél