Felkészült a MÁV és a Volán a szilveszteri rohamra: így alakulnak a menetrendek az év végén

MTI   
  Megosztom
Felkészült a MÁV és a Volán a szilveszteri rohamra: így alakulnak a menetrendek az év végén

A szilveszterkor és újévkor várható nagyobb utasforgalom miatt a MÁV-Start, a Volánbusz, és a MÁV-HÉV járataival utazóknak azt tanácsolja a MÁV-Volán-csoport, hogy elővételben vagy online vásárolják meg a jegyüket - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

Január 2-ig a frekventált napokon a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest, a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba, a Budapest-Pécs vonalon az InterCity vonatok, továbbá a dél-balatoni vonalon a Balaton és a Tópart IC-k, a Budapest-Győr-Sopron, illetve Szombathely közötti InterCity-k, valamint a Göcsej és Bakony InterCity-k Zalaegerszeg és Szombathely felé szükség esetén több kocsival közlekednek "az utasforgalom függvényében és a lehetőségekhez képest" - írták.

A kommünikében kitértek arra, hogy a gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

Január 2-6. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok. Január 7-én szabadnap, 8-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 9-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak - írták.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek - hívták fel a figyelmet. A HÉV-járatokról azt írták, hogy december 31-éről január 1-jére virradó éjszaka valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai eljutás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

volán

volánbusz

hév

menetrend

szilveszter

újév

január