Ezek most a legolcsóbb autók Magyarországon? Mutatjuk, mennyiért vehetjük meg őket

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ezek most a legolcsóbb autók Magyarországon? Mutatjuk, mennyiért vehetjük meg őket

Januári olcsó, új autó körképünk elég komor képet fest: ma már 4,5 millió forint is kevés ahhoz, hogy egy élhető, új autót vásárolhassunk Magyarországon. Ahogy a Pénzcentrum írja, kiderült, hogy ősz óta is jócskán megdrágultak a legolcsóbb új autók itthon, egy családi méretű modell, nem fapados felszereltséggel már inkább a 6 milliós árkategóriába csúszik be. De a magyarok kedvenc autóját, a Suzuki S-Crosst már 13 millió forintig is fel lehet extrázni.

Hol van már az a világ, amikor 4 millió forint alatt is lehetett épkézláb új autót találni Magyarországon... Ahogy a lap írja, egy évvel ezelőtt még lehetséges volt 3,7 millió alatt új autóhoz jutni, igaz, akkor már csak két modell fért bele ebbe a keretbe. 2021 februárjában még 5+1 olyan kocsit számoltunk össze, ami az "álomhatár" alatt elérhető volt,mára viszont már úgy fest, 4,5 millió forint is kevés lehet ahhoz, hogy ne egy full fapados új kocsiba üljünk.

A portál adatai szerint

  • a legolcsóbb hazai új autó, a Mitsubishi Space Star immáron legkevesebb 4 440 000 forintba kerül.
  • A kis Hyundai i10-es a legolcsóbb Life felszereltségben 4 549 000 forintba kerül most, ez október óta nem drágult.
  • Harmadik helyen a KIA Picanto áll, ami most 4 799 000 forintba kerül, a Silver felszereltségben - azaz október óta 150 ezer forintot emeltek az árán.
  • Negyedik a Dacia Sandero, ami cikkünk megjelenésekor legkevesebb 5 649 000 forintért kapható, tavaly októberben még 5 millió 90 ezer forintért meg lehetett venni, szóval jócskán emelt az árán az importőr.
  • Az ötödik helyre a Suzuki Ignis futott be 5 750 000 forintos alapárával. A GL-felszereltségben széria a klíma, a rádió és az elektromosan állítható tükör és a start-stop rendszer is.
  • 6 millió alá befér még a Toyota Aygo X, az Active alapkivitelben 5 920 000 forintba kerül.

Persze több extrával, nagyobb felszereltséggel ezek az autók is drágábbak. Hogy mennyibe kerülnek néhány extrával? Mit lehet tudni a további áremelkedésekről? A Pénzcentrum teljes cikkéből kiderül.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autó

autóvásárlás

árak

körkép

pénzcentrum