Itt a figyelmeztetés: ezeken a folyókon lehet elsőfokú árvízvédelmi készültségre számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a figyelmeztetés: ezeken a folyókon lehet elsőfokú árvízvédelmi készültségre számítani

Az előttünk álló nagyjából egy hét leforgása alatt mediterrán ciklonok fogják alakítani hazánk és a környező országok időjárását is. Ahogy az Időkép írja, többfelé akár két havi, lokálisan viszont akár három havi csapadékmennyiség is leeshet a következő egy hétben.

Ez folyóink vízgyűjtőit is érinti, így több vízfolyásunkon is árhullámok kialakulására kell számítani. A Hydroinfo.hu hidrológiai előrejelzései alapján elsősorban a Sajón és a Tarnán várható olyan mértékű árhullám, hogy a vízszint a hét közepén elérje az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet.

Ahogy a portál írja, mivel mediterrán ciklonok hozzák több hullámban a csapadékot, így hosszabb távra nehéz előrejelezni pontosan a csapadék térbeli eloszlását, emiatt előfordulhat az is, hogy akár még magasabb készültségi szintet érjen el a két folyón az árhullám nagysága, valamint más folyókon is nagyobb víztömeg vonulhat le, így akár más folyókon is előfordulhat, hogy készültségi szintet elérő vízállások alakuljanak ki.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sajó

tarna

áradás

árhullám

árvízvédelmi készültség