Katasztrófa a Fertő tónál: hatalmas tűzvész pusztít, kritikus a helyzet, már a honvédség is kivonult

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrófa a Fertő tónál: hatalmas tűzvész pusztít, kritikus a helyzet, már a honvédség is kivonult

Egy nádarató gép okozott tüzet még szerda délután a Fertő tó osztrák oldalán a nádas Sásony (Winden am See) közelében - írta meg az Infostart. Hiába vonult a helyszínre 14 település tűzoltósága, és az oltás tűzoltó helikopter is segítette, kora délutánra már hét futballpályányi terület égett.

Mint írják, az egyik osztrák lap, a Kurier tudósítása szerint csütörtök reggelre súlyosbodott a helyzet, mert noha éjszaka Breitenbrunn közelében sikerült megállítani a tűz terjedését, reggel a feltámadó szélben újabb részen kapott lángra a nádas, és most észak felé terjed.

Mivel a terület nehezen megközelíthető, ezért kértek légi támogatást kértek. A leégett területet drónokkal mérték fel – már 200 hektár körül volt. A szárazföldön jelenleg 13 tűzoltóság dolgozik 26 járművel és körülbelül 120 fővel. A tűzoltóság reméli, hogy így a tüzet a lehető leggyorsabban meg lehet fékezni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fertő tó

tűz

nádas