Autósok! Új KRESZ táblákat helyeznek ki a magyar utakon: ezt jelenti az új szabály

MTI   
  Megosztom
Autósok! Új KRESZ táblákat helyeznek ki a magyar utakon: ezt jelenti az új szabály

A közlekedés biztonságát szolgáló, "Veszélyhelyzet esetén értesítendő" feliratú táblákat helyezett ki a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYEV) Zrt. a vonalhálózata vasúti átjáróinak többségében - adott tájékoztatást a vasúttársaság.

A közlemény szerint baleset, egyéb rendkívüli esemény vagy vasúti hiba észlelésekor a bejelentő hívása alapján a vasúttársaság munkatársai pontosan be tudják azonosítani az érintett vasúti átjárót, majd az elhangzott információk alapján felmérik a helyzet súlyosságát, és azonnal intézkedni tudnak.

Ha szükséges, leállítják a vasúti forgalmat az érintett szakaszon, illetve értesítik a rendőrséget, a mentőket vagy az elhárító egységeket. A hívások akkor is hasznosak, ha valaki a sorompó meghibásodását jelenti be - írta a GYSEV Zrt.

A társaság "Ne történjen baleset! De ha mégis bekövetkezik, legyünk tisztában azzal, hogy mit kell tennünk" mottóval indított kampányt, hogy felhívják az emberek figyelmét a zöld színű táblákra. A GYSEV Zrt. teljes vonalhálózatán jelenleg 270 vasúti átjáró található, ezek többségében kihelyezték a sorompó azonosítószámát is tartalmazó információs táblákat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

autó

utazás

vonat

kresz