Kiderült, 2023-ben ezek a legnépszerűbb helyek: tarolnak a hazai fürdővárosok, de akad meglepetés

MTI   
  Megosztom
Kiderült, 2023-ben ezek a legnépszerűbb helyek: tarolnak a hazai fürdővárosok, de akad meglepetés

Pünkösdkor a főváros és a fürdővárosok csábították utazásra a legtöbbeket, országszerte félmilliónál is több vendégéjszakát töltöttek el a hazai és nemzetközi vendégek a magyarországi szálláshelyeken - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján.


 


 

A májusi utolsó hosszú hétvégén a külföldi vendégek a fővárosban legnagyobb részt britek, németek és amerikaiak voltak, míg a vidéki vízpartokat és fürdőket zömmel a németek, az osztrákok és a csehek töltötték meg. A családok legnagyobb számban a Balatont választották.

Az adatok szerint a vendégforgalom közel háromnegyedéből a vidéki Magyarország szálláshelyei részesültek, ahol összesen 377 ezer vendégéjszaka valósult meg. A fővárosban töltötték a vendégéjszakák negyedét, ennek nagy része a külföldi turistáknak volt köszönhető. A főváros legjelentősebb három küldő piacáról ezen a hosszú hétvégén is a britek, a németek és az amerikaiak érkeztek a legnagyobb számban.

Mind a hazai, mind a nemzetközi turisták körében a Balaton térsége volt ismét a legnépszerűbb vidéki úti cél. Ezt követte a Mátra-Bükk és Budapest környéke turisztikai térség.

A főváros után a strandolást és fürdőzést kínáló úti célok voltak a legkeresettebbek. A belföldi vendégéjszakák közül a legtöbbet Balatonfüreden, Siófokon, Hajdúszoboszlón és Gyulán, töltötték.

A külföldiek körében a legkedveltebb úti cél Hévíz, Bük, Siófok és Balatonfüred volt.

A legtöbb nemzetközi vendéget a vidéki Magyarországon Németországból, Csehországból és Ausztriából fogadták a szálláshelyek. A németek vidéki útjaik során leginkább Hévízt és Balatonfüredet látogatták meg, az osztrákok is a fürdővárosokat, Sárvárt és Büköt részesítettek előnyben. A csehek szintén Sárvárra és Bükre, valamint Harkányba látogattak el legszívesebben az ünnepi hosszú hétvégén.

A hónap eleji, majd a pünkösdi hosszú hétvégék, valamint a Budapesten megrendezett Európa Liga döntőjének adatai alapján erősödő forgalom és emelkedő számok várhatóak a teljes havi turisztikai forgalomban - tájékoztatott az MTÜ.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

turisztika