Megtörtént a díjátadó: kiderült, melyek hazánk legjobb Pálinkás Bonbonjai
Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton.
Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton.
Nógrád-megye apró falvaiban vagy kivételes fekvésű városaiban igazi gasztrokincsekre bukkanhatunk. Íme néhány tipp, hová érdemes betérni egy finom ebédre a Palócföldön túrázóknak.
139 ezer kiló tartós élelmiszert adtak össze nélkülözők számára a Tesco, az ALDI és az Auchan 213 áruházában.
Elszálltak az élelmiszerárak, ennek ellenére még mindig van remény: mutatjuk, hogyan lakasd jól a családot fillérekből, kedvenc retro tésztaételeinkkel!
A pazarlási toplistán a készételek után közvetlenül a zöldség-gyümölcsök állnak, pedig van egy módszer, amivel jelentősen növelhető a zöldségek felhasználási hatékonysága.
A hazai gasztro-szakértő, Csapody Balázs szerint idén tovább nőhet a vendégek száma, a belföldi turizmus élénkül, a reálbérek emelkedésével pedig várhatóan többet költenek az emberek.
Rekordszámú nevezés érkezett a Gyulai Pálinkafesztiválon belül meghirdetett Brillante-2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre. A díjakat május 18-án osztják ki.
Július 1-jétől további szigorítás várható az egyszer használatos éttermi csomagolóanyagok piacán: tilos lesz például a műanyagot is tartalmazó poharak forgalomba hozatala.
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Manapság szinte nincs is olyan vidéki nagyváros, ahol ne találnánk egy-egy kedvünkre való vegán éttermet. Mit tudnak ez a speciális helyek, hiszen az elmúlt időszakban nem egy vidéki vendéglátóhely húzta le a rolót?!
Milyen a jó bogrács, hányféle fajta van, mennyiért érdemes venni – ennek is utánanéztünk, de hozunk egy kevésbé ismert, viszont annál izgalmasabb receptet, a szabolcsi bográcsos cigánylecsót, amit cserépben érdemes elkészíteni. Hogy hogyan?
Azokat, akik sütögetni szoktak, leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Májusban tonnaszámra árulják ezt a különleges zöldségfélét: sokan süteményhez, mártáshoz használják, de mindenképpen érdemes kipróbálni a belőle készített lekvárt, szörpöt is.
Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza vehette át a Borászok Borásza díjat szombaton Budapesten.
Az országban az 57., Zalában a második éttermét nyitotta meg Nagykanizsán a Burger King. Az étteremlánc legújabb, 302 négyzetméteres egységéhez 90 négyzetméteres terasz is tartozik, és autós kiszolgálást is lehetővé tesz.
Három napon át összesen 12 helyszín várja változatos programokkal a látogatókat: a fesztiválra a belépés ingyenes, a meghirdetett kóstolók és egyéb programok helyben fizethetőek.
Lezajlott a Borászok Borásza elsőkörös voksolása, kiderült, hogy kik kerültek az ötös döntőbe, kiknek szurkolhatunk április majd 27-én.
A NAK és a Magyar Húsiparosok Szövetségének közös piaci körképe szerint ebben az időszakban a legtöbb feldolgozó a magasabb minőségű termékekre fókuszál.
Egy friss kutatás szerint a húsvéti sonkaválasztás feladja a leckét a magyar vásárlóknak: mutatjuk, kik csalódtak már a húsvéti sonkában, mi volt a baj!
Irány a Szigetköz! Tudd meg, milyen történelmi események formálták ezt a kistájat, milyen látnivalókat érdemes megnéznünk itt és mi mindent kóstolhatunk a térségben!