Fontos változás élesedik januártól a postákon: ez mindenkit érinteni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás élesedik januártól a postákon: ez mindenkit érinteni fog

Jövő évtől lehet díjtalanul készpénzhez jutni a postákon. A bankautomatás lehetőségekkel együtt továbbra is havonta kétszer vehetnek majd fel pénzt ingyen az ügyfelek.

Összesen legfeljebb 150 ezer forintot vehetnek majd fel az emberek. A limit 10 éve változatlan, pedig már a minimálbéresek is levonással szembesülnek, ha teljes egészében kiveszik a fizetésüket - írja az RTL.

Néhány hete a miniszterelnök is megszólalt a készpénzhasználatról, ami a jegybank korábbi kutatása szerint évi 100 milliárd forintjába kerülhet az adófizetőknek. Orbán Viktor február végén a parlamentben támogatásáról biztosította a Mi Hazánk képviselőjét, aki a készpénzhasználat jogának alaptörvénybe foglalását szeretné elérni.

Rengeteg ilyen javaslat érkezik a bankszektorból, rengeteg ilyen javaslat érkezik nemzetközi szervezetektől. Ez egy divatos téma ma a világban, iktassuk ki a készpénzhasználatot. Erre minden fajta jól vagy kevésbé jól sikerült érvekkel szoktak előhozakodni. A kormány semmilyen ilyen igényt nem fogadott be, nem ismer el, nem engedjük szűkíteni a készpénzhasználatot

– jelentette ki a miniszterelnök.

Múlt héten szavazta meg az Országgyűlés, hogy ne csak a bankautomatákból, hanem a postákon is díjtalanul lehessen készpénzhez jutni. Most a Közlönyből derült ki, hogy jövő január elsejétől. Ez azonban nem jelent pluszt az automatából költségmentesen felvehető 150 ezer forinthoz képest.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

bankautomata

készpénz

felvétel